ΝΔ: Τσίπρας-Καμμένος είναι σε απόλυτη συνεννόηση, «όχι» σε κυβέρνηση-κουρελού

ΝΔ: Τσίπρας-Καμμένος είναι σε απόλυτη συνεννόηση, «όχι» σε κυβέρνηση-κουρελού

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:15 Δημιουργία 13/01/19, 14:08

Αναβρασμός επικρατεί στο επιτελείο της ΝΔ, στον απόηχο των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων που έχει πυροδοτήσει το πολυαναμενόμενο «διαζύγιο» των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δύο ημέρες αφότου η Συνταγματική Αναθεώρηση «πέρασε» από τη Βουλή των Σκοπίων, ανοίγοντας τον δρόμο για την άφιξη της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Αθήνα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη με την ηγετική ομάδα του κόμματος και τους στενούς συνεργάτες του στα κεντρικά γραφεία στην Πειραιώς.

Ήδη «γαλάζιες» πηγές μιλούν για «θέατρο», επισημαίνοντας πως οι κκ. Τσίπρας και Καμμένος είναι σε απόλυτη συνεννόηση, έτσι ώστε ο πρώτος να συνεχίσει να έχει το «μαξιλάρι» των «151» στο Κοινοβούλιο και ο δεύτερος να μην απωλέσει την κοινοβουλευτική του ομάδα.

Το «βλέμμα» των «γαλάζιων» στελεχών επικεντρώνεται βεβαίως στα σενάρια περί κυβέρνησης ανοχής, στα οποία ο κ. Μητσοτάκης ασκεί βέτο, κάνοντας λόγο για «κυβέρνηση-κουρελού» και ζητώντας εκ νέου άμεση προσφυγή στις κάλπες.

Η πρώτη αντίδραση από τη ΝΔ, μετά την ανακοίνωση του «διαζυγίου», ήρθε από το γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη. «Τελικά δεν χρειάστηκε εγχείρηση για να αφήσει ο Πάνος την καρέκλα. Η εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας μας, η λαϊκή κατακραυγή, ο δημόσιος αυτοεξεφτελισμός του εδώ και τέσσερα χρόνια και η εξαγορά της πλειονότητας των βουλευτών του από τον ΣΥΡΙΖΑ στάθηκαν αρκετά», έγραψε ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Αν σου άρεσε κάνε