Ερωτηματικά για τη στάση των ΑΝΕΛ: Μένει στην κυβέρνηση ο Κόκκαλης;

Ερωτηματικά για τη στάση των ΑΝΕΛ: Μένει στην κυβέρνηση ο Κόκκαλης;

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:38 Δημιουργία 13/01/19, 13:41

Οι ΑΝΕΛ κρατούν τα «κλειδιά» της πορείας της κυβέρνησης, μετά την επισημοποίηση του οριστικού «διαζυγίου» με τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία πυροδοτήθηκε στη σκιά του Σκοπιανού.

Αφότου ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, την οποία αναμένεται να ζητήσει ο πρωθυπουργός, το ερώτημα είναι, πόσοι βουλευτές του θα τον ακολουθήσουν, καθώς το παρασκήνιο στους ΑΝΕΛ είναι πλούσιο.

Αν και συνολικά 4 βουλευτές του κ. Καμμένου έχουν δηλώσει ότι καταψηφίζουν την Συμφωνία των Πρεσπών, εντούτοις το ζήτημα είναι, πως θα κινηθούν σε σχέση με την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, με τον πρόεδρο τους να έχει συνδέσει τις δύο ψήφους.

Πρόκειται για τους Κώστα Κατσίκη, Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, Βασίλη Κόκκαλη και Κώστα Ζουράρι. Αυτό αρχικά σημαίνει ότι εάν ο αρχηγός των ΑΝΕΛ θέσει κομματική πειθαρχία στη συγκεκριμένη διαδικασία, τότε θα χάσει μόνο τους Θανάση Παπαχριστόπουλο και Έλενα Κουντουρά, αλλά θα διατηρήσει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα.

Ερωτηματικό, πάντως, μπαίνει δίπλα στον Λαρισαίο υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλη Κόκκαλη, ο οποίος προσανατολίζεται στην παραμονή του στην κυβέρνηση, που σημαίνει πως προτίθεται να δώσει την ψήφο εμπιστοσύνης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Κόκκαλης, που βρίσκεται από χθες σε ταξίδι στη Σαγκάη, είχε ζητήσει από τον κ. Καμμένο ξεκάθαρη στάση «και όχι παλινωδίες».

Υπενθυμίζεται πως κατά την πρόσφατη συνεδρίαση των ΑΝΕΛ την περασμένη Παρασκευή οι βουλευτές του κ. Καμμένου δεν τον στήριξαν, όταν εκείνος του ζήτησε να τον ακολουθήσουν στο δρόμο της άρσης της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Αν σου άρεσε κάνε