«Ασπίδα» Τσακαλώτου στους αντάρτες των ΑΝΕΛ

«Ασπίδα» Τσακαλώτου στους αντάρτες των ΑΝΕΛ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:48 Δημιουργία 08/01/19, 12:41

Πολιτική «ασπίδα» στους... αντάρτες των ΑΝΕΛ στη «σκιά» της Συμφωνίας των Πρεσπών σπεύδει να παράσχει ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, τη στιγμή το κόμμα του Πάνου Καμμένου βρίσκεται σε κατάσταση παροξυσμού σχετικά με τη στάση, που θα τηρήσουν οι βουλευτές του την ώρα της κρίσιμης ψηφοφορίας, αλλά και ύστερα από αυτή.

Υπενθυμίζοντας ότι στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, ο Αλέξης Τσίπρας είχε πει ότι θα προσπαθήσει να λύσει το Σκοπιανό, ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε πως «όποιοι δεν θα ακολουθήσουν τον Πάνο Καμμένο, τιμούν τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Αποστασία δεν το λες».

Ο ίδιος εκτίμησε ότι υπάρχει πλειοψηφία 151 βουλευτών για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ «κάρφωσε» τον Κώστα Σημίτη.

«Είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί για πολλά χρόνια. Πρέπει όλοι να πάρουν θέση. Δεν είναι δυνατόν ο Κ. Σημίτης, επί οκτώ χρόνια πρωθυπουργός, να έχει δώσει τρεις συνεντεύξεις και να μην παίρνει θέση για το συγκεκριμένο θέμα, να μην λέει τίποτα. Αυτό είναι ευθυνοφοβία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αιχμές, παράλληλα, άφησε και για τη στάση του ΚΙΝΑΛ, δηλώνοντας ότι δεν καταλαβαίνει κάποιο συγκεκριμένο επιχείρημα και ότι θέλει την «στρατηγική ήττα» του ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι εντυπωσιακό αυτό, αν δούμε την ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή», συμπλήρωσε.

«Αν η ΝΔ πιστεύει ότι δεν έχουμε πλειοψηφία, μπορεί να κάνει μια πρόταση μομφής», είπε, κινούμενος στην κυβερνητική «γραμμή».

Ως προς τα προεκλογικά «δώρα», διασκέδασε τις εντυπώσεις, εξαπολύοντας επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Εμείς δεν κάνουμε παροχολογία, λέμε τι θα κάνουμε και από πού θα έρθουν τα χρήματα. Η Νέα Δημοκρατία λέει ότι θα κάνει κάποια πράγματα, αλλά δεν λέει που θα βρει τα χρήματα, δήλωσε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του news 247.

«Σε αυτές τις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ ξέρεις ποια θα είναι η κατεύθυνση, και ένα άλλο πρόγραμμα που ο Θεός ξέρει τι είναι».

Σε ότι αφορά το αφορολόγητο, αρκέστηκε να πει «κάθε τι στο χρόνο του», συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση έχει δείξει ότι ξέρει να διαπραγματεύεται.

Αν σου άρεσε κάνε