Δικαστές: «Γόνιμος» ο διάλογος με Μητσοτάκη - Τι επισημάνθηκε στο ραντεβού

Δικαστές: «Γόνιμος» ο διάλογος με Μητσοτάκη - Τι επισημάνθηκε στο ραντεβού

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:13 Δημιουργία 08/01/19, 11:12

Για ένα «γόνιμο διάλογο» κάνουν λόγο δικαστές και εισαγγελείς αναφορικά με τη συνάντησή τους με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε ανακοίνωσή της, η δικαστική ένωση της χώρας επισημαίνει ότι «αναγνωρίστηκε η ανάγκη αποφυγής με οποιοδήποτε τρόπο πολιτικής παρέμβασης στη λειτουργία και το έργο» της Δικαιοσύνης.

Παράλληλα, όπως αναφέρει, υποβλήθηκαν οι προτάσεις της Ένωσης Δικαστών Εισαγγελέων για τη συνταγματική αναθεώρηση και υπήρξε διαβεβαίωση ότι θα ληφθούν σοβαρά υπόψιν.

Πιο αναλυτικά, ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Πραγματοποιήθηκε χθες μετά από πρόσκληση του προεδρείου της Νέας Δημοκρατίας, συνάντηση με το προεδρείο της Ένωσης μας. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη Δικαιοσύνη και αναγνωρίστηκε η ανάγκη αποφυγής της με οποιοδήποτε τρόπο πολιτικής παρέμβασης στη λειτουργία και το έργο της.

Υπήρξε γόνιμος διάλογος και τονίστηκε εκ μέρους μας η ανάγκη αναθεώρησης του Συντάγματος σε θέματα Δικαιοσύνης. Καταθέσαμε τις προτάσεις μας, όπως αυτές διαμορφώθηκαν κατά την τελευταία ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και υπήρξε η διαβεβαίωση ότι θα ληφθούν σοβαρά υπόψη».

Αν σου άρεσε κάνε