Σε πλήρη εγρήγορση για αντεπίθεση εφ'όλης της ύλης η ΝΔ

Σε πλήρη εγρήγορση για αντεπίθεση εφ'όλης της ύλης η ΝΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:01 Δημιουργία 07/01/19, 10:57
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Τη βεβαιότητα ότι τα επόμενα 24ωρα θα καθορίσουν τελικά τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών εκφράζουν πλέον ανώτατα στελέχη της ΝΔ, μετά τον «πόλεμο» δηλώσεων που έχει ξεσπάσει μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να στηθούν οι κάλπες ακόμη και μέσα στον ερχόμενο Μάρτιο, προετοιμάζει τις κινήσεις του ενόψει των ραγδαίων -όπως τις χαρακτηρίζει - εξελίξεων που θα σημειωθούν μέσα στον Ιανουάριο με αφορμή την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Xrimaonline.gr, οι κινήσεις που μελετώνται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι οι εξής:

-Διατύπωση με τον πλέον επίσημο τρόπο του αιτήματος για άμεση προσφυγή στις κάλπες την επομένη της παραίτησης του Πάνου Καμμένου από τη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας και της αποχώρησης των μελών των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση. Η ΝΔ θα διατυπώσει το αίτημα αυτό με το επιχείρημα ότι ο κ. Τσίπρας δεν διαθέτει πλέον τη δεδηλωμένη.

-Επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και αύξηση της πίεσης για διενέργεια εκλογών το συντομότερο.

-Διατύπωση τελεσιγράφου στον κ. Τσίπρα να ζητήσει ο ίδιος ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

-Κατάθεση πρόταση δυσπιστίας , σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός δεν αποδεχθεί την πρόκληση. Θεωρείται βέβαιο ότι η κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας θα γίνει πριν από την συζήτηση για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών με στόχο να εκτεθεί πολιτικά ο κ. Καμμένος και όσοι βουλευτές τον ακολουθήσουν.

Στη ΝΔ θεωρούν ότι η αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση σηματοδοτεί την άμεση έναρξη -και τυπικά - της προεκλογικής περιόδου, καθώς δεν τίθεται προς συζήτηση από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης μειοψηφίας. Όσον αφορά τον κ. Καμμένο, στη ΝΔ εκτιμούν ότι είναι σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό και πως η όποια σύγκρουση σε επίπεδο κορυφής μεταξύ των δυο κυβερνητικών εταίρων, είναι απολύτως προσχηματική και έχει επικοινωνιακό χαρακτήρα. Χθες, ο πρόεδρος της ΝΔ όταν ρωτήθηκε για τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και τα τελευταία twits που έκανε, απάντησε δεικτικά: «φώτιση και καμένος είναι δύο έννοιες που δεν πάνε μαζί».

Σήμερα, Δευτέρα ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να συναντηθεί με το προεδρείο της ένωσης δικαστών και εισαγγελέων, αναδεικνύοντας το θέμα των παρεμβάσεων που κάνει - όπως επισημαίνει - η κυβέρνηση στην Δικαιοσύνη. Αιχμή θα είναι η υπόθεση Novartis , οι δηλώσεις Πολάκη και Μανιαδάκη.

Αν σου άρεσε κάνε