Επισπεύδεται το διαζύγιο Τσίπρα - Καμμένου;

Επισπεύδεται το διαζύγιο Τσίπρα - Καμμένου;

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:41 Δημιουργία 06/01/19, 17:36

Ολοένα και λιγότερη άμμος φαίνεται πως μένει στην κλεψύδρα της κυβερνητικής συνεργασίας του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο, καθώς όσο περνούν οι μέρες και έρχονται πιο κοντά οι εξελίξεις με τη συμφωνία των Πρεσπών, φαίνεται πως τελειώνει και ο χρόνος για τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συνέχισε σήμερα τον πόλεμο δηλώσεων που ξεκίνησε χθες με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, πυροδοτώντας την απάντηση του πρωθυπουργού.

«Σε πόλεμο με τα συμφέροντα ακόμη και “μαφιόζικα”, δεν θα πάω ούτε από αδέσποτη ούτε θα γονατίσω να με εκτελέσουν οι συνοδοιπόροι του ολετήρα Κοτζιά. Το επέλεξαν….», έγραψε ο κ. Καμμένος. Ήταν το δεύτερο tweet σε διάστημα λίγων ωρών από το πρώτο, στο οποίο απειλούσε ότι δεν θα δεχτεί «τετελεσμένα για το εθνικό θέμα».

Προαναγγέλοντας ανένδοτο αγώνα, ο Πάνος Καμμένος έγραψε με νόημα ότι «οι ΑΝΕΛ δεν εκβιάζονται» χαρακτηρίζοντας για μία ακόμη φορά τον πρώην υπουργό «ολετήρα».

Νωρίτερα, ο Νίκος Κοτζιάς, σε συνέντευξή του στο Νews247, είχε δηλώσει ότι «o κ. Καμμένος σταμάτησε να λέει ότι θα ρίξει την κυβέρνηση, όταν κατάλαβε ότι δε θα τον ακολουθήσουν πολλοί δικοί του». «Δεν θέλει ενιαία τα Σκόπια ο κ. Καμμένος», είχε τονίσει.

«Η κυβέρνηση που φτιάχτηκε το 2015, ήταν μια κυβέρνηση σωτηρίας, μας έβγαλε από τα μνημόνια. Θα μπορούσαν μετά να αλλάξουν οι ισορροπίες μέσα σε αυτήν και να μην μπει σε αυτή την κατάσταση φθοράς, που την έχει βάλει ο κ. Καμμένος», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κοτζιάς.

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, από τη Σαμοθράκη όπου παραβρέθηκε για τον εορτασμό των Θεοφανείων, έστειλε σαφές μήνυμα «εντός της χώρας ότι μπροστά σε αυτό που εγώ τουλάχιστον αντιλαμβάνομαι και πιστεύω η πλειοψηφία των Ελλήνων ως εθνικά ωφέλιμο για τη χώρα δεν πρόκειται, ούτε το έκανα τα 3,5 αυτά χρόνια, ούτε θα το κάνω ποτέ ως πρωθυπουργός, να δειλιάσω μπροστά στο κόστος ή στο ρίσκο. Θα υπερασπιστώ και θα υπερασπιστούμε αυτό που θεωρούμε και που είναι εθνικά ωφέλιμο για τη χώρα».

Ο κ. Τζανακόπουλος από την πλευρά του, σχολιάζοντας τη θέση του προέδρου των ΑΝΕΛ, ανέφερε ότι η συμφωνία των Πρεσπών, με βάση τις εκπεφρασμένες θέσεις όλων επί του θέματος, είναι δεδομένο ότι συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.

Εξέφρασε, δε, τη βεβαιότητά του ότι προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις και προοδευτικοί βουλευτές «δεν θα αφήσουν αυτή την ιστορική ευκαιρία αναξιοποίητη» και τόνισε πως η Συμφωνία επιλύει με ισορροπημένο, δίκαιο και επωφελή τρόπο τα ζητήματα και σχολιάζει σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις Ζάεφ, ότι «σκόρπισε στους πέντε ανέμους όλη τη διαστρεβλωτική επιχειρηματολογία της Ν.Δ. και όλες τις ψευδοερμηνείες της ακροδεξιάς ομάδας υπό τον κύριο Σαμαρά και τον κύριο Γεωργιάδη που καθοδηγεί τον κύριο Μητσοτάκη».

Σε κάθε περίπτωση, ενδεικτικό του εκρηκτικού κλίματος είναι ότι την Τετάρτη συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Εκτελεστική Επιτροπή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ αύριο Δευτέρα συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν σου άρεσε κάνε