Μητσοτάκης: «Παραδικαστικό κύκλωμα στο Μαξίμου» - Είδωλο του Τσίπρα ο Πολάκης

Μητσοτάκης: «Παραδικαστικό κύκλωμα στο Μαξίμου» - Είδωλο του Τσίπρα ο Πολάκης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:23 Δημιουργία 04/01/19, 08:04
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Θέμα λειτουργίας της δημοκρατίας και θωράκισης των θεσμών θέτει ευθέως πλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τα τελευταία γεγονότα με επίκεντρο την υπόθεση Novartis, τις καταγγελίες περί άσκησης πιέσεων σε μάρτυρες, αλλά και τις δημόσιες παρεμβάσεις του Παύλου Πολάκη για δικαστικούς λειτουργούς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ με δημόσια παρέμβασή του χθες (που έγινε και στην αγγλική ) έθεσε ζήτημα συνταγματικής εκτροπής, περιγράφοντας ως βασικό διακύβευμα των επικείμενων εκλογών και την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών στη χώρα μας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, αφού έκανε λόγο για «πρωτοφανή υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών», αναφερόμενος προφανώς στην υπόθεση Μανιαδάκη (μέχρι πρότινος προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis και στη συνέχεια κατηγορούμενος για την ίδια υπόθεση ) και στις δηλώσεις Πολάκη, σημείωσε: «Καλώ τους επικεφαλής όλων των δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας να αποτρέψουμε από κοινού την επιχειρούμενη θεσμική εκτροπή, την οποία πλέον και οι ίδιοι δικαστές επισημαίνουν». «Καλώ τέλος, όλους τους δικαστικούς λειτουργούς να υψώσουν ανάστημα και να αποκαταστήσουν το κύρος και την ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης. Οι επόμενες εκλογές θα αφορούν και την ποιότητα της δημοκρατίας», κατέληξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Xrimaonline.gr, η τοποθέτηση αυτή είναι η πρώτη μιας σειράς πρωτοβουλιών, που σχεδιάζει να αναλάβει για τα θέματα αυτά η ΝΔ και προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης. Ο ίδιος θεωρεί, όπως και δημόσια ελέχθη χθες από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι υπάρχει ένα «παραδικαστικό κύκλωμα» που λειτουργεί με ευθύνη προσώπων, που είναι στο Μέγαρο Μαξίμου και αυτό ακριβώς το θέμα θα προσπαθήσει να αναδείξει το επόμενο διάστημα.

Η κατάθεση πρότασης για προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, η καταγγελία των φαινομένων αυτών και στην ίδια τη δικαιοσύνη, η κατάθεση ερώτησης προσωπικά στον πρωθυπουργό, είναι μερικές από τις εισηγήσεις που δέχεται από τους στενούς του συνεργάτες . Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν, ίσως και σήμερα, όποτε ο κ. Μητσοτάκης επιστρέφει από τη Γερμανία, όπου συμμετείχε στην ετήσια συνεδρίαση του CSU (Χριστιανοκοινωνική Ένωση).

Σε κάθε περίπτωση, το βέβαιο είναι ότι για την αξιωματική αντιπολίτευση η προεκλογική ατζέντα έχει ήδη διευρυνθεί και εκτός από την οικονομία, θα θέτει στον δημόσιο διάλογο και ζητήματα που αφορούν την λειτουργία της δικαιοσύνης και τη θωράκιση των δημοκρατικών θεσμών στην χώρα. Παράλληλα, θα ταυτίζει τον πρωθυπουργό με τον κ. Πολάκη και θα ακυρώνει σταθερά το επιχείρημα περί «ηθικού πλεονεκτήματος της αριστεράς».

Αν σου άρεσε κάνε