Συλλυπητήρια από Βούτση και Δούρου για την Γιαταγάνα

Συλλυπητήρια από Βούτση και Δούρου για την Γιαταγάνα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:20 Δημιουργία 31/12/18, 15:16

Συλλυπητήρια μηνύματα για το θάνατο της πρώην βουλευτή και εισαγγελέα Χρυσούλας Γιαταγάνα έστειλαν τη Δευτέρα ο Νίκος Βούτσης και η Ρένα Δούρου.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε πως «η Χρυσούλα Γιαταγάνα επέδειξε μια δραστήρια και πάντοτε συνεπή παρουσία στη Βουλή των Ελλήνων, ενώ διετέλεσε επί 14 χρόνια Εισαγγελέας Πρωτοδικών, με σημαντική προσφορά στο χώρο της Δικαιοσύνης και της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της».

Από την πλευρά της, η Περιφερειάρχης Αττικής ανέφερε πως «η Χρυσούλα Γιαταγάνα υπήρξε πρότυπο δικαστικού λειτουργού και βουλεύτριαs. Ο εμβληματικός αγώνας της για να κλείσουν οι φυλακές του Επταπυργίου (Γεντί Κουλέ) είναι μια από τις σημαντικές παρακαταθήκες που αφήνει αυτή η σπουδαία γυναίκα».

Στη σχετική δήλωσή της, η Ρ. Δούρου κάνει αναφορά στο ήθος της αναφορικά με το λειτούργημα της, σημειώνοντας ότι «Υπηρέτησε τη Δικαιοσύνη και την Πολιτική με αταλάντευτη ακεραιότητα και με γνώμονα τον αγώνα κατά της διαφθοράς στη βάση των αρχών του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους Δικαίου. Παρέδωσε μαθήματα αξιοπρέπειας και ήθους. Το παράδειγμά της δημιουργεί υψηλό μέτρο σύγκρισης για το παρόν και το μέλλον».

Αν σου άρεσε κάνε