«Μπαρούτι» στο ΚΙΝΑΛ με το «παράθυρο» Μαλέλη σε συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ

«Μπαρούτι» στο ΚΙΝΑΛ με το «παράθυρο» Μαλέλη σε συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:43 Δημιουργία 28/12/18, 14:37

TAGS

«Μπαρούτι» μυρίζει στην εγχώρια πολιτική σκηνή, στον απόηχο των δηλώσεων του γραμματέα Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ, Σταμάτη Μαλέλη, ο οποίος άνοιξε «παράθυρο» συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο ενός «γάμου» με τη ΝΔ, την ώρα που τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, ακόμη και εντός του επόμενου διμήνου, ολοένα και «φουντώνουν».

Οι επίμαχες δηλώσεις του κ. Μαλέλη βρήκαν ευήκοα ώτα στο εσωτερικό της κυβέρνησης Τσίπρα, με τον Νίκο Παππά να σπεύδει να τις... καλωσορίζει.

«Δεν θα φοβηθούμε να πάμε σε δεύτερες εκλογές με απλή αναλογική ακόμη και αν δεν έχει αυτοδυναμία η Νέα Δημοκρατία, δεν θα συνεργαστούμε με μία κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη που θα φέρει τον όλεθρο. Θέλουμε προοδευτική διακυβέρνηση. Εάν δεν μπορούμε να προωθήσουμε τη δική μας ατζέντα, δεν έχει νόημα για εμάς οποιαδήποτε κυβερνητική συνεργασία», σημείωσε ο κ. Μαλέλης.

Η θέση του, πάντως, φαίνεται πως έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο ΚΙΝΑΛ, με τον Παύλο Χρηστίδη να παίρνει σήμερα αποστάσεις.

«Εάν η θέση μας ότι εμείς συμπλήρωμα με τη λογική των αριθμών ή την νομή αξιωμάτων χωρίς πολιτικές και προγραμματικές προϋποθέσεις δεν θα γίνουμε και με αυτή την έννοια δεν είναι για εμάς αυτοσκοπός η συμμετοχή σε μια κυβέρνηση, ενοχλεί ή χαλάει τα σχέδια σε κάποιους είναι δικό τους πρόβλημα. Κανείς δε θα αποφασίσει προκαταβολικά ούτε και μπορεί να εγκλωβίσει τους πολίτες σε ψευδεπίγραφα διλήμματα. Με ερμηνείες και παρερμηνείες επιμέρους αποσπασματικών αναφορών των θέσεων μας δεν θα καταφέρουν να αλλοιώσουν το μήνυμα μας που είναι σταθερό, διαυγές αλλά και αδιαπραγμάτευτο», ανέφερε ο κ. Χρηστίδης.

«Η σύγχρονη Κεντροαριστερά δεν χωράει στα δήθεν μέτωπα που επιχειρούν να την εντάξουν. Ούτε σε μέτωπα δήθεν προοδευτικά με το ΣΥΡΙΖΑ που τίποτα προοδευτικό δεν έχει να επιδείξει ούτε ως αντιπολίτευση , ούτε ως κυβέρνηση αλλά ούτε και σε μέτωπα δήθεν συστημικής κανονικότητας με τη ΝΔ που κάθε μέρα και περισσότερο επιβεβαιώνει πόσο βαθιά συντηρητική παραμένει. Είμαστε κάτι ριζικά διαφορετικό και από τους δύο. Δείχνουμε ένα άλλο δρόμο στους Έλληνες πολίτες. Το δρόμο της πολιτικής σταθερότητας με ευρεία πολιτική συνεννόηση και ανάληψης ευθυνών από όλους για να δώσουμε, επιτέλους, πραγματική ελπίδα και προοπτική για το αύριο. Με ένα σύγχρονο, ρεαλιστικό και ολοκληρωμένο σχέδιο για την Ελλάδα που ήδη έχουμε παρουσιάσει», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής σχολίασε χαρακτηριστικά: «Καλωσορίζω κάθε άποψη -και αυτή του κ. Μαλέλη- που αναγνωρίζει ότι το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του Δ.Ν.Τ. Ο τόπος χρειάζεται σταθερή μακροχρόνια αριστερή προοδευτική διακυβέρνηση».

Αν σου άρεσε κάνε