Νέα «πυρά» Μητσοτάκη κατά κυβέρνησης για την ανοχή στη βία

Νέα «πυρά» Μητσοτάκη κατά κυβέρνησης για την ανοχή στη βία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:46 Δημιουργία 27/12/18, 15:10

Νέα «πυρά» κατά της κυβέρνησης για την ανοχή της στα φαινόμενα βίας εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στον απόηχο της έκρηξης στο Κολωνάκι.

Ειδικότερα, με ανάρτησή του στο Twitter, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει πως «μια βόμβα έξω από εκκλησία σε πυκνοκατοικημένο εμπορικό δρόμο της Αθήνας είναι τυφλό χτύπημα κατά των πολιτών».

Συνεχίζοντας, ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζει πως «είναι ευτύχημα που δεν θρηνήσαμε θύματα. Δυστυχώς το αίσθημα ανασφάλειας γίνεται πια πρωτόγνωρο όσο η κυβέρνηση δεν συνειδητοποιεί την ανάγκη μηδενικής ανοχής στη βία».

Νωρίτερα, τον έντονο προβληματισμό της ΝΔ για τον τρόπο, με τον οποίο χειρίζεται η κυβέρνηση τα ζητήματα της τάξης και της ασφάλειας, μετέφερε ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του κόμματος Βασίλης Κικίλιας, που μετέβη στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι.

«Το πρώτο μέλημά μας είναι η υγεία του αστυνομικού, τον οποίο θα επισκεφθώ αμέσως μετά στο νοσοκομείο. Δυστυχώς είχαμε προειδοποιήσει επανειλημμένως, ότι αυτός ο φαύλος κύκλος της ωμής βίας, της ωμής τρομοκρατικής βίας πρέπει να σταματήσει. Μας ανησυχεί ιδιαιτέρως ότι το συγκεκριμένο χτύπημα έγινε σήμερα χωρίς καν προειδοποιητικό τηλεφώνημα και δείχνει την τροπή που παίρνουν τα θέματα της τάξης και της ασφάλειας στην Αθήνα και στη χώρα μας. Θέλω να πω ότι όλοι αυτοί οι οποίοι με τη ρητορική του μίσους στρώνουν ιδεολογικοπολιτικό χαλί στην τυφλή βία, στην τυφλή τρομοκρατική βία, κάνουν μεγάλο κακό στη χώρα και θα πρέπει να το ξανασκεφτούν πολύ προσεκτικά. Ως Νέα Δημοκρατία μας προβληματίζει πολύ ο τρόπος που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χειρίζεται τα θέματα τάξης και ασφάλειας», σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

Ερωτηθείς για τη δήλωση ενός από τους τρεις ιερείς του Ναού, σύμφωνα με την οποία ο εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετήθηκε μπροστά στην εκκλησία γιατί στόχος ήταν ο κόσμος που πήγαινε στη λειτουργία, ο ίδιος ανέφερε ότι αποτελεί πάγια θέση του ως πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη να μη σχολιάζει τις παραμέτρους του οποιουδήποτε χτυπήματος και περιστατικού, πριν ολοκληρωθεί η έρευνα.

«Πρέπει να τονίσω για μία ακόμη φορά ότι η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας θέλει να ζει σε μία χώρα ασφαλή, όπου οι πόλεις μας, οι γειτονιές μας να μπορούν να λειτουργήσουν ειρηνικά, όπου οι πολίτες να μπορούν να κινηθούν χωρίς να φοβούνται. Η ελευθερία είναι βασικό κομμάτι της Δημοκρατίας. Και κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται ελεύθερος αν δεν είναι ασφαλής. Για μία ακόμη φορά, κάνω έκκληση σε όλους αυτούς οι οποίοι επενδύουν στη ρητορική του μίσους για μικροπολιτικά οφέλη να το ξανασκεφτούν», επεσήμανε ο κ. Κικίλιας.

Αν σου άρεσε κάνε