«Παγωνιά» στο Μαξίμου από τις εορταστικές «κορώνες» Καμμένου

«Παγωνιά» στο Μαξίμου από τις εορταστικές «κορώνες» Καμμένου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:45 Δημιουργία 26/12/18, 12:34

Την… «παγωνιά» στην Ηρώδου Αττικού έφερε εν μέσω Χριστουγέννων ο Πάνος Καμμένος, πυροδοτώντας εκ νέου τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών ενόψει της άφιξης του κρίσιμου, όπως όλα δείχνουν, 2019.

Τη στιγμή που στην Οδό Πειραιώς «φουλάρουν» τις εκλογικές «μηχανές», με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να «βλέπει» κάλπες το αργότερο έως τον ερχόμενο Μάιο, ο μικρός κυβερνητικός εταίρος εντείνει την επικοινωνιακή στρατηγική του με το «βλέμμα» στη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία αναμένεται να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή τον προσεχή Ιανουάριο.

Είναι, εξάλλου, γνωστό πως τόσο η κυβέρνηση όσο και σύσσωμη η αντιπολίτευση διαμορφώνουν την προεκλογική τακτική τους με βάση τα δεδομένα, που δημιουργούνται στην εγχώρια πολιτική σκηνή, στη «σκιά» του Σκοπιανού.

Αν και ο πρωθυπουργός έχει επιλέξει να μην απαντά στις «κορώνες» του υπουργού Εθνικής Άμυνας, εντούτοις στο Μέγαρο Μαξίμου «καίγονται», για να βγουν τα «κουκιά» όσον αφορά την ψηφοφορία επί της Συμφωνίας εκχώρησης του ονόματος «Μακεδονία» στα Σκόπια, την ώρα που ο Ζόραν Ζάεφ μένει πιστός στην προκλητική ρητορική του, κάνοντας το δικό του επικοινωνιακό παιχνίδι κόντρα στην αγριεμένη αντιπολίτευση στη γειτονική χώρα.

Από την Κύπρο, λοιπόν, μόλις χθες, ο κ. Καμμένος έστειλε νέο μήνυμα πως θα αποχωρήσει από το κυβερνητικό σχήμα, μόλις η Συμφωνία φτάσει στη Βουλή, «κοιτάζοντας» τα δημοσκοπικά ποσοστά των ΑΝΕΛ, τη στιγμή που το κόμμα του δίνει μάχη για την πολιτική επιβίωσή του.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Καμμένος στην ομιλία του προς τα στελέχη και τους οπλίτες της ΕΛΔΥΚ, δήλωσε: «μπορεί να είναι η τελευταία φορά που βρίσκομαι στη Κύπρο με την ιδιότητα του Υπουργού. Ημουν εδώ αυτά τα χρόνια σε κάθε παρέλαση, κάθε 1η Απριλίου, αλλά εάν το εθνικό θέμα της Μακεδονίας μας έρθει στη Βουλή με τη συμφωνία των Πρεσπών εγώ έχω υποχρέωση να αποχωρήσω από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και από την κυβέρνηση».

«Δεν μου το επιτρέπει ούτε η ιστορία ούτε η υπηρεσία μου στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να συναινέσω στην παράδοση του όρου της Μακεδονίας. Και θα το κάνω ενσυνείδητα, εκ μέρους της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και πολλών από εσάς», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Προς το παρόν, δεν έχει υπάρξει καμία έστω έμμεση απάντηση από το Μαξίμου. Ωστόσο, οι ενδοκυβερνητικοί αυτοί «τριγμοί» αποτελούν «μπούσουλα» για τη «γαλάζια» στρατηγική.

Τα στελέχη της ΝΔ περνούν τις ημέρες των Χριστουγέννων με το βλέμμα στραμμένο στην επικείμενη (ίσως και εντός Ιανουαρίου) συζήτηση στη Βουλή για τη συμφωνία των Πρεσπών, καθώς είναι κοινή η πεποίθηση πλέον ότι οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας είναι πιθανόν να επισπευστούν.

Στη ΝΔ επιμένουν ότι το απώτατο όριο διεξαγωγής των εκλογών είναι ο προσεχής Μάιος, καθώς ο κ. Τσίπρας γνωρίζει ότι ο χρόνος κυλά πλέον σε βάρος της κυβέρνησής του.

Με βάση αυτό το πλάνο κινείται πλέον ο κ. Μητσοτάκης. Στις 10 Ιανουαρίου θα ανακοινώσει το πρώτο τμήμα των εκλογικών συνδυασμών της ΝΔ. Πρόκειται για τους 40 υποψήφιους που προέκυψαν μέσα από το μητρώο στελεχών και για πρόσωπα που ασχολούνται για πρώτη φορά με τα κοινά.

Ο πρόεδρος του κόμματος σχεδιάζει ταυτόχρονα ένα ευρύ κύκλο περιοδειών στην χώρα, ενώ μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου θα έχει συγκροτήσει και την κεντρική επιτροπή εκλογικού αγώνα.

Σε επίπεδο πολιτικής στρατηγικής , το μείγμα που θα υιοθετήσει, θα στηρίζεται σε δύο πυλώνες:

-Στην προβολή του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ με έμφαση στους τομείς της οικονομίας, των εθνικών θεμάτων και της ασφαλείας

-Στην καταγγελία πρακτικών και επιλογών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ξεκινώντας από το δραματικό καλοκαίρι του 2015.

Αν σου άρεσε κάνε