Σε απόλυτη εκλογική ετοιμότητα η ΝΔ

Σε απόλυτη εκλογική ετοιμότητα η ΝΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:14 Δημιουργία 24/12/18, 12:06
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Με το βλέμμα στραμμένο στην επικείμενη (ίσως και εντός Ιανουαρίου) συζήτηση στη Βουλή για τη συμφωνία των Πρεσπών θα περάσουν τις ημέρες των Χριστουγέννων τα στελέχη της ΝΔ, καθώς είναι κοινή η πεποίθηση πλέον ότι οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας είναι πιθανόν να επισπευστούν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκδήλωση για τους υπαλλήλους του κόμματος την περασμένη Παρασκευή ζήτησε από όλους να ξεκουραστούν αυτές τις ημέρες, γιατί τους περιμένει σκληρή δουλειά τις επόμενες εβδομάδες.

Νωρίτερα, σε συζήτηση που είχε με τους εκπροσώπους τα Τύπου ο ίδιος είχε επισημάνει ότι «αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει το ταχύτερο δυνατό». Στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο κ. Τσίπρας να στήσει κάλπες τον ερχόμενο Μάρτιο και αφού έχει κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών στο ελληνικό κοινοβούλιο. Οι υποστηρικτές αυτού του σεναρίου, σημειώνουν ότι ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί και τον αντίκτυπο που θα έχει στο εξωτερικό αυτή η συμφωνία και να προβάλλει το προφίλ ενός διεθνούς ηγέτη, μεγάλου κύρους.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης εκτιμά ότι τα θετικά μέτρα που έχει εξαγγείλει σε συνδυασμό με την ένταση της σκανδαλολογίας, έχουν μειώσει τη διαφορά που χωρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ, κάτι που ωστόσο δεν φαίνεται στις δημοσκοπήσεις.

Στη ΝΔ, πάντως, επιμένουν ότι το απώτατο όριο διεξαγωγής των εκλογών είναι ο προσεχής Μάιος, καθώς ο κ. Τσίπρας γνωρίζει ότι ο χρόνος κυλά πλέον σε βάρος της κυβέρνησής του.

Με βάση αυτό το πλάνο κινείται πλέον ο κ. Μητσοτάκης. Στις 10 Ιανουαρίου θα ανακοινώσει το πρώτο τμήμα των εκλογικών συνδυασμών της ΝΔ. Πρόκειται για τους 40 υποψήφιους που προέκυψαν μέσα από το μητρώο στελεχών και για πρόσωπα που ασχολούνται για πρώτη φορά με τα κοινά.

Ο πρόεδρος του κόμματος σχεδιάζει ταυτόχρονα ένα ευρύ κύκλο περιοδειών στην χώρα, ενώ μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου θα έχει συγκροτήσει και την κεντρική επιτροπή εκλογικού αγώνα.

Σε επίπεδο πολιτικής στρατηγικής , το μείγμα που θα υιοθετήσει, θα στηρίζεται σε δύο πυλώνες:

-Στην προβολή του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ με έμφαση στους τομείς της οικονομίας, των εθνικών θεμάτων και της ασφαλείας

-Στην καταγγελία πρακτικών και επιλογών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ξεκινώντας από το δραματικό καλοκαίρι του 2015.

Χθες το βράδυ, υπήρξε αναστάτωση στο εσωκομματικό πεδίο μέρα την αιφνιδιαστική ανακοίνωση της συζύγου του κ. Πατούλη, Μαρίνας, ότι θα διεκδίκησε το αξίωμα του δημάρχου Αμαρουσίου, κόντρα στην επίσημη υποψηφιότητα του κ. Αμπατζόγλου που υποστηρίζει η ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από παρεμβάσεις που υπήρξαν, η κυρία Πατούλη δείχνει να αναθεωρεί και θα ανακοινώσει τις οριστικές της αποφάσεις μετά τις γιορτές.

Αν σου άρεσε κάνε