«Μετωπική» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για την καυτή υπόθεση της ΔΕΠΑ

«Μετωπική» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για την καυτή υπόθεση της ΔΕΠΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:31 Δημιουργία 21/12/18, 14:27

Σφοδρή σύγκρουση ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνεται στη Βουλή την Παρασκευή, στον απόηχο της καυτής υπόθεσης της ΔΕΠΑ, για την οποία η ΝΔ έχει καταθέσει σχετική επίκαιρη ερώτηση, που συζητείται σήμερα.

Το κόμμα της Πειραιώς έχει περάσει στην αντεπίθεση ως προς την πολιτική σκανδαλολογίας, την οποία ασκεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που βλέπει τα δημοσκοπικά ποσοστά της ολοένα και να υποχωρούν.

Διατηρώντας ψηλά στην ατζέντα την επίμαχη αυτή υπόθεση, η ΝΔ μέσω του αντιπροέδρου της Κωστή Χατζηδάκη κάνει λόγο για « καραμπινάτο σκάνδαλο», επισημαίνοντας πως είναι η κορυφή του «παγόβουνου της διαπλοκής του ΣΥΡΙΖΑ».

«Eίναι νομικά και πολιτικά αδύνατον να μην πάτε στο ειδικό δικαστήριο για αυτή την υπόθεση», είπε από την πλευρά του ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στη Βουλή.

«Ο κ. Κιτσάκος βγαίνει σε συνέντευξη και λέει ότι εκτελούσε εντολές των προϊσταμένων του υπουργών. Άρα όταν αλλάξουν οι πλειοψηφίες αναγκαστικά θα προσκληθεί ο κ. Κιτσάκος στη Βουλή, θα πει αυτά που λέει στα κανάλια και μετά θα έρθει ο ειδικός ανακριτής του ειδικού δικαστηρίου και θα πάτε να εξηγήσετε ό,τι πρέπει και μετά ό,τι κρίνει η δικαιοσύνη», σημείωσε ο ίδιος.

Την ίδια ώρα, βέλη εξαπέλυσε και ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος ανέφερε πως «η αρμοδιότητα της Βουλής εξαντλείται στις αποχρώσες ενδείξεις, από κει και πέρα το λόγο έχει το ειδικό δικαστήριο γι’ αυτό σας προτρέπω να οργανωθείτε υπερασπιστικά».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Σταθάκης διασκέδασε τις εντυπώσεις, επιστρέφοντας το «μπαλάκι» στη ΝΔ.

«Ο κόσμος των εξοπλιστικών προγραμμάτων, του τριπλασιασμού της φαρμακευτικής δαπάνης, της Siemens έρχεται τώρα να μας μιλήσει για σκάνδαλο», δήλωσε ο υπουργός.

«Το χρέος της ELFE προς τη ΔΕΠΑ είναι χρέος από τη Νέα Δημοκρατία«, συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Ποιός αύξησε το χρέος προς την ΔΕΠΑ που σήμερα χρωστούν 120 εκατ. ευρώ; Ήταν 40 εκατομμύρια ευρώ το 2011 και το 2015 όταν παρέλαβε ο κ. Κιτσάκος ήταν 89 εκατομμύρια ευρώ το πρωτογενές χρέος. Πόσο είναι οι τόκοι υπερημερίας που χρεώνει η ΔΕΠΑ στην ELFE; 7,2%. Τα 89 εκατομμύρια ευρώ του 2015 και 7,2% γίνονται 96 εκατομμύρια. Το 2018 είναι 110 εκατομμύρια ευρώ που είναι το χρέος των ΕΛΦΕ προς την ΔΕΠΑ και αφορούν την περίοδο διαχείρισης της σχέσης ΔΕΠΑ-ELFE την περίοδο της ΝΔ», είπε ο κ. Σταθάκης.

Αν σου άρεσε κάνε