Πυρ ομαδόν για τις κυβερνητικές τροπολογίες στη Βουλή

Πυρ ομαδόν για τις κυβερνητικές τροπολογίες στη Βουλή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:52 Δημιουργία 20/12/18, 18:39

TAGS

Οργισμένες αντιδράσεις κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από τα κόμματα της αντιπολίτευσης προέκυψαν την Πέμπτη, μετά από τις δεκάδες και πολυσέλιδες τροπολογίες που έφερε προς ψήφιση η κυβέρνηση και ενώ το Κοινοβούλιο θα διακόψει τις εργασίες του αύριο για την εορταστική περίοδο.

Σε σχετική ανακοίνωση της ΝΔ, τονίζεται πως «στο τελευταίο νομοσχέδιο του έτους για το μεταναστευτικό η κυβέρνηση διεκδίκησε το ρεκόρ Γκίνες καταθέτοντας 27 (!) άσχετες τροπολογίες για να κλείσει προφανώς όλα τα γραμμάτια που άφησε ανοιχτά το 2018. Πολλές μάλιστα από αυτές έφταναν στη Βουλή μέχρι και δύο λεπτά προ της έναρξης της συζήτησης και αφορούσαν την έγκριση υπουργικών δαπανών που είχαν απορριφθεί τους προηγούμενους μήνες.»

Όπως σημειώνουν από την Πειραιώς, μόλις έγινε γνωστό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζητούσε το λόγο στην ολομέλεια για να καταγγείλει τις απαράδεκτες αυτές μεθοδεύσεις, όπως έλεγαν χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της Βουλής ανέκρουσε πρύμναν και μετέθεσε για αύριο τη συζήτηση του κατά τα άλλα... κατεπείγοντος νομοσχεδίου.

«Χαιρετίζουμε την απόφαση του κ. Βούτση που αντελήφθη προφανώς ότι ακόμη και ο συριζαϊκός ευτελισμός της Βουλής έχει τα όριά του» ανέφεραν από τη ΝΔ.

Αποχώρησαν ΚΚΕ και Ποτάμι

Σημειώνεται πως ως ένδειξη διαμαρτυρίας, η βουλευτής του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου, δήλωσε πως το κόμμα της αποχωρεί από τη Βουλή, καταγγέλλοντας την «απαράδεκτη πρακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, της κατάθεσης μπαράζ τροπολογιών, ενόψει του τέλους της χρονιάς».

Την αποχώρηση από τη συζήτηση ανακοίνωσε και το Ποτάμι

Ο Βούτσης

Προσπαθώντας να δικαιολογήσει τη σημερινή εικόνα, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ανέφερε πως «είμαστε διατεθειμένοι και θα πρέπει να είμαστε αν υπάρχουν οι λόγοι που επικαλούνται οι υπουργοί να λειτουργήσουμε μέσα από την διαδικασία που προβλέπεται. Η Βουλή δεν είναι σχολείο. Δεν έχουμε υποχρέωση να κλείσουμε, ούτε διακοπές να κάνουμε.

Υπάρχει η αυριανή μέρα το Σάββατο και η επόμενη εβδομάδα» είπε υπενθυμίζοντας ότι η Ολομέλεια ήταν αναγκασμένη να σταματήσει το νομοθετικό της έργο στις 9 Δεκεμβρίου καθώς μετά ακολούθησε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, προϋπολογισμός και άλλες εργασίες.

Αν σου άρεσε κάνε