Επίθεση Κουμουτσάκου στην Τουρκία για την προκλητικότητα στο Αιγαίο

Επίθεση Κουμουτσάκου στην Τουρκία για την προκλητικότητα στο Αιγαίο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:12 Δημιουργία 20/12/18, 16:07

Ως « πηγή αστάθειας και έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο» χαρακτηρίζει ο Γιώργος Κουμουτσάκος την Τουρκία, με αφορμή τις τελευταίες προκλητικές κινήσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο.

Σε σχετική δήλωση, ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ σημειώνει πως «η απαράδεκτη τουρκική παραβατικότητα εντείνεται και ποσοτικά και ποιοτικά. Το επιβεβαιώνουν τα ίδια τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ.».

Με πυρά κατά της ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρει «η κυβέρνηση από την πλευρά της, μόλις προ δύο μηνών, μετά τη συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν εξέπεμπε αισιόδοξες εκτιμήσεις για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τους διαύλους επικοινωνίας.

Επιβεβαιώνεται δυστυχώς ότι κάθε φορά που συναντάται ο κ. Τσίπρας με τον κ. Ερντογάν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις επιδεινώνονται αντί να βελτιώνονται. Γεγονός που σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός είτε παραπλανάται είτε παραπλανεί σκοπίμως τους πολίτες».

Κλείνοντας τη δήλωση του, το στέλεχος της ΝΔ τονίζει πως «απευθύνουμε ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυρα: Καμία αμφισβήτηση δεν θα γίνει ανεκτή. O σεβασμός του διεθνούς δίκαιου είναι αδιαπραγμάτευτος για την Ελλάδα».

Αν σου άρεσε κάνε