Αναμμένες οι εκλογικές «μηχανές» στη ΝΔ

Αναμμένες οι εκλογικές «μηχανές» στη ΝΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:55 Δημιουργία 20/12/18, 08:34
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Δεν πείθεται η ΝΔ από τις συνεχείς διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού περί εξαντλήσεως τη 4ετίας, όπως ειπώθηκε και χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο από τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολουθώντας την ένταση, με την οποία η κυβέρνηση επιτίθεται στην αντιπολίτευση, τον βομβαρδισμό των εξαγγελιών αλλά και ορισμένες επιλογές, όπως η απευθείας ανάθεση προμηθειών για τη διεξαγωγή εκλογικών αναμετρήσεων (μέτρο που πέρασε με τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών), κάθε άλλο παρά αποκλείει την επίσπευση των εξελίξεων.

Στη ΝΔ θεωρούν, πλέον, ότι ο προσεχής Μάιος είναι το απώτατο όριο διεξαγωγής και των εθνικών εκλογών, ενώ πληθαίνουν οι φωνές που σημειώνουν ότι ο κ. Τσίπρας έχει στο «τραπέζι» και το ενδεχόμενο των εκλογών τον Μάρτιο. Για το λόγο αυτό ο κ. Μητσοτάκης έχει δώσει εντολή να επιταχυνθούν οι διαδικασίες που αφορούν :

-Την ολοκλήρωση των ψηφοδελτίων. Ένα πρώτο - μεγάλο τμήμα των εκλογών συνδυασμών της ΝΔ θα ανακοινωθεί στις 10 Ιανουαρίου και θα ακολουθήσει 20 ημέρες αργότερα νέα ανακοίνωση υποψηφιοτήτων.

-Την ολοκλήρωση των συζητήσεων για τη συμμετοχή προσώπων που δεν προέρχονται από τον κομματικό πυρήνα της ΝΔ. Ήδη ανακοινώθηκε η ένταξη του Χάρη Θεοχάρη στη ΝΔ (θα είναι υποψήφιος στο νότιο τομέα της Β Αθηνών ), αναμένεται η ολοκλήρωση της συζήτησης με τον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ Μιχάλη Κωσταράκο.

-Την εκπόνηση σχεδίου για περιοδείες του κ. Μητσοτάκη και του συνόλου των κορυφαίων στελεχών του κόμματος στην περιφέρεια.

-Την έναρξη συσκέψεων που αφορούν την προεκλογική καμπάνια της ΝΔ.

-Την εντονότερη προβολή του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ

Την ίδια ώρα, στα πολιτικά «μέτωπα» που είχε ανοίξει η ΝΔ, προστίθεται πλέον και αυτό με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Η σύγκρουση που υπήρξε το βράδυ της συζήτησης για τον προϋπολογισμό μεταξύ του κ. Βούτση και του κ. Μητσοτάκη έχει συνέχεια, καθώς - σύμφωνα με πληροφορίες του Χrimaonline.gr - στην οδό Πειραιώς συζητούν ακόμη και το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής κατά του προέδρου της Βουλής.

Η κόντρα αυτή, πάντως , δεν ξεκίνησε προχθές. Στη ΝΔ είναι εξαιρετικά ενοχλημένοι με τον κ. Βούτση, διότι θεωρούν ότι καθυστερεί συνειδητά και μετά από συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, σημαντικές κοινοβουλευτικές συζητήσεις , όπως είναι αυτή που έχει καταθέσει εδώ και πολλούς μήνες το κόμμα για την παροχή δικαιώματος ψήφου στον τόπο διαμονής τους στους Έλληνες του εξωτερικού . Οι οριστικές αποφάσεις για το θέμα αυτό, θα ληφθούν από τη «γαλάζια» παράταξη στις αρχές του νέου έτους.

Αν σου άρεσε κάνε