Επιμένουν οι Αλβανοί: Τα ακίνητα στη Χειμάρρα δεν ανήκουν σε ιδιώτες

Επιμένουν οι Αλβανοί: Τα ακίνητα στη Χειμάρρα δεν ανήκουν σε ιδιώτες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:59 Δημιουργία 19/12/18, 10:55

«Τα ακίνητα στην περιοχή της Χειμάρρας που θέλει να αξιοποιήσει η αλβανική κυβέρνηση δεν ανήκουν σε ιδιώτες», δήλωσε ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών, Ντιτμίρ Μπουσάτι, απαντώντας στις ελληνικές επικρίσεις περί καταπάτησης της περιουσίας μελών της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.

Ειδικότερα, ο ίδιος υποστήριξε ότι πρόκειται για μια απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης, η οποία «επιδιώκει να αξιοποιήσει τα κρατικά ακίνητα για επενδυτικούς σκοπούς στον τομέα του τουρισμού και δεν αφορά την ιδιωτική περιουσία».

Αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Μπουσάτι είπε ότι «βασίζονται σε ψευδείς ειδήσεις» και ότι τα επίμαχα ακίνητα στην περιοχή της Χειμάρρας δεν ανήκουν σε ιδιώτες.

Ο κ. Μπουσάτι αναφέρθηκε και στις δυσκολίες στις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα, σημειώνοντας ότι «τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Σερβία έχουν στάσιμες θέσεις σαν ‘γρανίτη’». Έκανε επίσης λόγο για «επιβράδυνση του διαλόγου με την Ελλάδα, ειδικά τους τελευταίους μήνες, προσθέτοντας ότι υπήρχαν περισσότερες δηλώσεις και ρητορική από ό,τι συγκεκριμένες ενέργειες.

Αν σου άρεσε κάνε