Ο Καμμένος «σήκωσε» τη διαφθορά για τον προϋπολογισμό - Και πάλι «θα» για το Σκοπιανό

Ο Καμμένος «σήκωσε» τη διαφθορά για τον προϋπολογισμό - Και πάλι «θα» για το Σκοπιανό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:12 Δημιουργία 18/12/18, 17:29

Με... μπόλικη σκανδαλολογία και αναφορές στις υποθέσεις διαφθοράς μίλησε ο Πάνος Καμμένος στη Βουλή την Τρίτη, στο πλαίσιο της τοποθέτησης του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Εθνικής Άμυνας επί του προϋπολογισμού του 2019.

Ο κ. Καμμένος ανέφερε αρχικά πως «η οικονομική κρίση ήταν και κρίση ηθικών αξιών», προσθέτοντας ότι «θα πρέπει κάθε Ελληνας πολίτης να αντιληφθεί ότι αυτός που συμμετέχει σε συμμορίες κατασπατάλησης των ευρωπαϊκών πόρων δεν θα σπαταλήσει ούτε ένα ευρώ για να στηρίξει την οικονομία».

Κάνοντας επίθεση προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σημείωσε πως «βλέπω σήμερα έκπληκτος αυτούς που καταδίκασαν την χώρα να παριστάνουν σήμερα τους πατριώτες. Πολιτικές δυνάμεις που στερούσαν από την αγορά και τις επιχειρήσεις χρηματοδότηση εξασφάλιζαν χρηματοδότηση για τα κόμματά τους και τους επιχειρηματίες που όχι μόνο χρεωκόπησαν τις επιχειρήσεις τους αλλά έβγαζαν τα χρήματά του στο εξωτερικό. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ακολουθούσατε εντολές χωρίς να παίρνετε εθνικές πρωτοβουλίες» πρόσθεσε.

Ακόμα, δήλωσε πως «εμείς που τάχα δεν γνωρίζουμε από οικονομικά το 2016 πετύχαμε τον πρώτο προϋπολογισμό που δεν είχε ελλείμματα.

Κάνουμε πράξη όσα είπαμε στις 21 Αυγούστου και θα το συνεχίσουμε γιατί ο ελληνικός λαός το δικαιούται και το έχει ανάγκη», όπως υποστήριξε ο κ. Καμμένος.

Για το υπουργείο Άμυνας, ανέφερε ότι σταθεροποιήθηκε τα τελευταία χρόνια ο προϋπολογισμός του.

Ενώ προσπερνώντας την πάγια θέση των ΑΝΕΛ να μην ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών και ότι οι ΑΝΕΛ θα φύγουν από την κυβέρνηση όταν έρθει στην ελληνική Βουλή, επιτέθηκε στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και στη ΝΔ λέγοντας πως «για τις ανάγκες του ρόλου τους προς την εξουσία φοράνε τον φερετζέ της ανηθικότητας και τάχα μου γίνονται εθνικόφρονες για το Σκοπιανό».

Ακόμα, έκανε μακροσκελή αναφορά στα επιτεύγματα των υπουργών και υφυπουργών των ΑΝΕΛ στο κυβερνητικό σχήμα αναφέροντας ακόμα και τον Κ. Ζουράρι (αλλά χωρίς να πει τίποτα για τον Τέρενς Κουίκ).

Αν σου άρεσε κάνε