Υψηλοί τόνοι Θεοδωράκη κατά της κυβέρνησης για την οικονομία

Υψηλοί τόνοι Θεοδωράκη κατά της κυβέρνησης για την οικονομία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:40 Δημιουργία 18/12/18, 17:17

Ιδιαίτερα επικριτικός κατά των οικονομικών πολιτικών της κυβέρνησης εμφανίστηκε το μεσημέρι της Τρίτης ο Σταύρος Θεοδωράκης, κατά την παρέμβαση του προέδρου του Ποταμιού στη συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2019.

Ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε προς τα έδρανα της κυβέρνησης ότι «υπερηφανεύεστε ότι είστε η μακροβιότερη μνημονιακή κυβέρνηση. Τόσα χρόνια δεν βρήκατε ούτε μια άχρηστη υπηρεσία, έναν άχρηστο οργανισμό, ένα άχρηστο νομικό πρόσωπο να συγχωνεύσετε ή να καταργήσετε;».

Συνεχίζοντας, ανέφερε πως «σύγκρουση, σαμποτάζ καθυστερήσεις και τελικά άτακτη υποχώρηση είναι η δικιά σας τακτική στην πορεία των αποκρατικοποιήσεων».

Ακόμα, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε πως «το 1/3 των φορολογητέων εισοδημάτων εξαφανίστηκε. Τι άλλο να φορολογήσετε λοιπόν; Από την μεσαία τάξη τι άλλο να πάρετε; Οι ελεύθεροι επαγγελματίες με εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ δίνουν στο κράτος έως και το 60% του εισοδήματός τους».

Ο πρόεδρος του Ποταμιού ανέφερε επίσης ότι «το να λέει ο πρωθυπουργός ότι η χρεοκοπία της χώρας οφείλεται μόνο στη διαφθορά των ελίτ είναι ένα βολικό ψέμα, ένας λαϊκισμός. H υπερφορολόγηση, ο πελατειασμός και η αναδιανομή της μιζέριας έχουν ρίζες στις ιδεοληψίες σας & στη διαχρονικά λαϊκίστικη κυβερνητική πολιτική».

Μιλώντας για την προστασία των αδύναμων κοινωνικών ομάδας, δήλωσε πως «το κοινωνικό κράτος είναι κοινωνικό όταν στηρίζετε στην ανάπτυξη και στο μεγάλωμα της πίτας. Και όχι σε «μια ταξικά μεροληπτική πολιτική», όπως ονομάζετε τη δική σας πολιτική. Σε ποιόν αιώνα ζείτε;».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Θεοδωράκης κινήθηκε σε προεκλογικό «πλαίσιο», λέγοντας πως «είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Οι πολίτες να σκεφτούν τα λάθη σας, αυτά που δεν παραδέχεστε, αυτά που αρνείστε, αυτά που δεν κάνατε είτε γιατί σας εμπόδισαν οι ιδεοληψίες σας, είτε γιατί δεν είσαστε ικανοί να τα κάνετε. Με αποτέλεσμα η χώρα να μένει πίσω.

Το 2019 η Ελλάδα πρέπει να γυρίσει σελίδα. Πρέπει να δούμε την Ελλάδα αλλιώς και για να γίνει αυτό δεν αρκεί να χάσετε τις εκλογές. Πρέπει να ενισχυθούν οι δυνάμεις που ποτέ δεν λαΐκισαν, οι δυνάμεις που ποτέ δεν κορόιδεψαν» υπογράμμισε.

Αν σου άρεσε κάνε