Γεωργιάδης σε Τσακαλώτο: Να ρωτήσεις τον Ρέγκλινγκ για τα 100 δισ.

Γεωργιάδης σε Τσακαλώτο: Να ρωτήσεις τον Ρέγκλινγκ για τα 100 δισ.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:46 Δημιουργία 17/12/18, 16:10

Ούτε καν αντέδρασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης του συνέστησε αντί να απευθυνθεί στον Κλάους Ρέγκλινγκ για τα περί ζημιάς 100 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία από το 2015, αντί να επιτίθεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Γιατί ο υπουργός Οικονομικών δεν λύνει την διαφορά με τον κ. Ρέγκλινγκ και επιτίθεται στον κ. Μητσοτάκη; Γιατί δεν πάτε εκεί και να πείτε γιατί λέτε ψέματα για ζημιά 100 δισ; Αντί να κάνετε τα κοκόρια εδώ, πηγαίνετε στα αφεντικά σας στην ΕΕ και πείτε πόση ζημιά κάνατε. Θυμίζω δε, ότι ο κ. Ρέγκλινγκ μετράει μέχρι τελευταίου ευρώ τη ζημιά γιατί είναι δανειστής. Άρα προφανώς ο δικός του λογαριασμός έχει μεγαλύτερη αξιοπιστία . Άρα τα 100 δισ ζημιά τα φάγαμε στο κεφάλι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας από το βήμα της Βουλής.

Στη συνέχεια, ο ίδιος άφησε σαφείς αιχμές κατά της κυβέρνησης για τους στόχους των πλεονασμάτων, στις οποίες ο υπουργός Οικονομικών... απάντησε.

«Κατηγορούσατε τον Αντώνη Σαμαρά ότι συμφώνησε πλεόνασμα 4,5%, εσείς όμως κάνατε στην πράξη πολύ παραπάνω από 4,5%, κάνατε και 5,5% και 6% . Δώσατε στον αντίπαλο το τέλειο επιχείρημα, αποδείξατε πως αυτό δεν είναι αδύνατο. Πώς να στο κάνουν 2% οι δανειστές όταν βλέπουν πως εσείς το πετυχαίνετε; Εκεί βρίσκεται το έγκλημα. Αν δεν το είχατε πετύχει, τότε η ανάπτυξη θα ήταν πολύ μεγαλύτερη. Για να μπορείτε να κάνετε πολιτική τύπου Μαδούρου όμως, μειώνετε την ανάπτυξη. Θυμίζω πως είστε στην εποχή που ο Σόϊμπλε λέει ότι κανείς υπουργός Οικονομικών κανείς δεν ήταν τόσο συνεργάσιμος. Αλλά το καταφέρατε κι αυτό».

Απαντώντας ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ανέφερε ότι το αποτέλεσμα του 4,5% και, συγχρόνως, των προβλέψεων για πολύ υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης είναι που κάνουν το χρέος βιώσιμο κι έτσι δεν χρειαζόταν να ζητήσει η προηγούμενη κυβέρνηση μείωση χρέους. «Με αυτό βοηθούσατε τους Γερμανούς», κατέληξε ο ΥΠΟΙΚ.

Αν σου άρεσε κάνε