Εκνευρισμός Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ

Εκνευρισμός Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:44 Δημιουργία 14/12/18, 15:38

Ιδιαίτερα εκνευρισμένος για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκή Ένωσης στις Βρυξέλλες εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά από το πέρας των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σε on camera δήλωση που έκανε ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε πως «συζητήσαμε το πλαίσιο 2021-2027, δλδ τον προϋπολογισμό της ΕΕ, την εμβάθυνση της Ευρωζώνης, το Brexit καθώς κι ένα νέο ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου για τη μεταναστευτική κρίση. Δυστυχώς, πλην του Brexit, οι περισσότερες αποφάσεις μάλλον παραπέμπονται μετά τις ευρωεκλογές».

Συνεχίζοντας, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά σε νέες προκλήσεις και πρέπει να βρει πόρους να τις χρηματοδοτήσει, Αυτό δεν μπορεί να γίνει εις βάρος της κοινής συνοχής ή της κοινής αγροτικής πολιτικής».,

Αναφερόμενος στις συζητήσεις για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνης, σημείωσε πως «ενδεχομένως να μπορούν να βρεθούν πόροι μέσω της φορολόγησης των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών ή τον μεγάλων εταιρείων του διαδικτύου. Δυστυχώς υπάρχει ατολμία».

Κάνοντας και πάλι λόγο για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, ο πρωθυπουργός δήλωσε πως «χρειαζόμαστε στοχευμένες πολιτικές για την αγρρτική πολιτική. Εξέφρασα την αντίθεσή μου στην επανεθνικοποίηση της κοινής αγροτικής πολιτικής, που είναι σε βάρος των χωρών του Νότου. Η Ελλάδα αδικήθηκε τα προηγούμενα χρόνια στην κατανομή των πόρων. Σήμερα βρέθηκα αντιμέτωπος με μια αδικία που δεν πρόκειται να δεχτώ: Με την ανακατανομή, η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει πόρους, όπως κι άλλες χώρες που χτυπήθηκαν από την κρίση».

Μιλώντας για το Brexit, υποστήριξε ότι «ξεκαθαρίσαμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε την αλλαγή του νομικού πλαισίου της συμφωνίας για το Brexit».

Για το μεταναστευτικό, ο κ. Τσίπρας είπε πως «κάποιες χώρες προσπαθούν να μεταθέσουν τις αποφάσεις για αναθεώρηση της συνθήκης του Δουβλίνου για μετά τις ευρωεκλογές. Δεν μπορεί κάθε χώρα να διαχειρίζεται το πρόβλημα μόνη της. Το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό. Θα επιμείνουμε σε αυτή τη θέση.

Αν σου άρεσε κάνε