Ενοχλημένος ο Τσακαλώτος κατά της ΝΔ για συντάξεις και περικοπές

Ενοχλημένος ο Τσακαλώτος κατά της ΝΔ για συντάξεις και περικοπές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:29 Δημιουργία 13/12/18, 19:20

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εμφανίστηκε έντονα εκνευρισμένος με τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ειδικότερα με τη ΝΔ, μιλώντας την Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής επί της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2019.

Αναφερόμενος στις κατηγορίες της ΝΔ για το κόστος του προϋπολογισμού, σημείωσε πως «κάποτε πρέπει να κάνετε κοστολόγηση για να μας πείτε αυτά, που θέλετε να κάνετε πόσο κάνουν. Το πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΔΕΘ πόσο είναι; Ο Γιώργος Χουλιαράκης που είναι μετρημένος στους υπολογισμούς το υπολόγισε στα 5 δισεκατομμύρια. Μπορεί να είναι 3 ή 4 δισεκατομμύρια. Κάποιος από τους επόμενους ομιλητές της ΝΔ μπορεί να μας πει πόσο κάνουν όσα λέτε για το 2019, πόσο για το 2020; Και μετά να κάνουμε την συζήτηση».

Συνεχίζοντας κατά της ΝΔ, ο ΥΠΟΙΚ δήλωσε «το 2019 πόσο νομίζετε ότι έπρεπε να ξοδέψουμε; Σε σχέση με τα 920 εκατομμύρια, εσείς λέτε ότι ξοδεύουμε λίγα ή ότι ξοδεύουμε πολλά;»

Πρόσθεσε πως «λέγατε ή όχι το 2017 ότι δεν υπάρχουν αντίμετρα ότι είναι φαντασιώσεις; Kαι τώρα μου λέτε που πήγανε τα αντίμετρα. Εμείς λέμε ότι δεν θα μειώσουμε τις συντάξεις και θα τα κάνουμε σε μία τετραετία.

Μήπως θέλετε να μειώσουμε τις συντάξεις για να τα κάνουμε σε δύο χρόνια; Αν αν εσείς ήσασταν κυβέρνηση θα μειωνόντουσαν ή όχι οι συντάξεις;» υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών.

Η απάντηση της ΝΔ

«Αν ο υπουργός Οικονομικών έχει την εντύπωση ότι εδώ πρόκειται για ένα είδος φροντιστηρίου στο οποίο μπορεί να ρωτάει τον καθένα ομιλητή, "τον 3ο μήνα του 4ου χρόνου της 5ης διακυβέρνησης της ΝΔ, πόσα χρήματα θα πάρετε από τον ΦΠΑ και πόσα θα χαλάσετε για τις συντάξεις, και πες μου αμέσως τώρα" αυτό δεν συνιστά σοβαρότητα. Υπάρχει συνολική πρόταση η οποία έχει κατατεθεί» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, σημείωσε όμως ότι ο κ. Τσακαλώτος θα λάβει απαντήσεις.

«Μας ρωτήσατε τι θα κάνουμε με τις συντάξεις. Τι να σας απαντήσουμε; Εμείς έχουμε απαντήσει με τον πιο αρμόδιο τρόπο. Καταθέσαμε τροπολογία για τη μη μείωση των συντάξεων. Κατά συνέπεια η δική μας θέση ήταν η μη μείωση των συντάξεων» είπε ο Νίκος Δένδιας και πρόσθεσε: «Μας εγκαλείτε για την ευθεία ερώτηση του κ. Χατζηδάκη στον κ. Μοσκοβισί ο οποίος μας είπε "πες μας εσύ τι άποψη έχεις για να σου απαντήσουμε κι εμείς". Η τοποθέτησή μας απέναντι στον ελληνικό λαό όμως ήταν σαφέστατη με την κατάθεση συγκεκριμένης τροπολογίας την οποία εσείς καταψηφίσατε».

«Έκανα μια πολύ σοβαρή ερώτηση. Τι θα δαπανούσατε το 2019 και δεν έχω ιδέα ακόμα τι θα κάνατε» σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών.

Αν σου άρεσε κάνε