Σπυράκη για Συμφωνία των Πρεσπών: Στο τραπέζι όλα τα κοινοβουλευτικά μας «όπλα»

Σπυράκη για Συμφωνία των Πρεσπών: Στο τραπέζι όλα τα κοινοβουλευτικά μας «όπλα»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:17 Δημιουργία 10/12/18, 13:13

«Όλα τα κοινοβουλευτικά όπλα είναι στο «τραπέζι», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη σχετικά με τη «γαλάζια» στρατηγική ως προς τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Όλα τα κοινοβουλευτικά όπλα είναι στο τραπέζι. Είμαστε εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών. Έχουμε πει ότι βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα. Όταν η συμφωνία έρθει προς ψήφιση στη Βουλή, ο κάθε βουλευτής θα αναμετρηθεί με τη συνείδησή του», τόνισε η ίδια στη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

«Το Ποτάμι είναι άλλο κόμμα. Εμείς είμαστε υπόλογοι για τους βουλευτές, τα στελέχη και τα μέλη μας. Η ΝΔ δεν κάνει παζάρια. Ταχθήκαμε κατά της συμφωνία των Πρεσπών. Σεβόμαστε την αυτονομία κάθε κόμματος να αποφασίσει. Η συμφωνία θα κριθεί από τον έναν προς έναν βουλευτή. Κάθε βουλευτής θα είναι υπόλογος στη συνείδησή του», σημείωσε η κυρία Σπυράκη.

Η εκπρόσωπος της ΝΔ, που στον απόηχο της παρέμβασης Μητσοτάκη, έθεσε και πάλι το φλέγον ζήτημα να κριθεί αναθεωρητέο το άρθρο 16, ενώ επανήλθε στην επίμαχη υπόθεση ΔΕΠΑ-Λαυρεντιάδη.

Τόνισε πως η κυβέρνηση σιωπά εδώ και τρεις εβδομάδες, θέτοντας νέα ερωτήματα για τη σχέση Μαξίμου-Πετσίτη.

«Ποια είναι η σχέση του κ. Πετσίτη με το Μαξίμου; Πόσες φορές το έχει επισκεφθεί; Πώς έχει την άνεση να φωτογραφίζεται στο πόντιουμ του Μαξίμου; Ποιες υπηρεσίες προσέφερε στα λιπάσματα Λαυρεντιάδη και έλαβε 72.000 για το 2016 και 128.000 για το 2017; Ο κ. Πετσίτης είναι ένα από τα πρόσωπα που στοιχημάτιζαν με τον κ. Τσίπρα για το αποτέλεσμα των εκλογών του 2015», ανέφερε.

Αν σου άρεσε κάνε