ΝΔ: Οι εκλογές, το «φλερτ» με τον Σταύρο και ο καφές Μητσοτάκη-Καραμανλή

ΝΔ: Οι εκλογές, το «φλερτ» με τον Σταύρο και ο καφές Μητσοτάκη-Καραμανλή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:38 Δημιουργία 10/12/18, 09:00
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Πιο κοντά από ποτέ είναι το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, ακόμη και πριν από τον Μάιο, όπως εκτιμούν στελέχη της ΝΔ.

Όπως εξηγούν στις κατ' ιδίαν συζητήσεις τους τα συγκεκριμένα πρόσωπα, δεν εξηγείται διαφορετικά η αντεπίθεση την οποία επιχειρεί η κυβέρνησης μέσα από τις παροχές, τις εξαγγελίες για νέες παροχές, την πόλωση αλλά και τη συντήρηση της σκανδαλολογίας.

Σε όλα αυτά, προσετέθη τα τελευταία 24ωρα και το Σκοπιανό, καθώς δεν είναι πλέον βέβαιο ότι ο Αλέξης Τσίπρας διαθέτει πλειοψηφία 151 εδρών για να «περάσει» την συμφωνία των Πρεσπών.

Από την πλευρά του, ο Πάνος Καμμενος έχει καταστήσει σαφές ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα στηρίξουν την επιλογή αυτή, ενώ στο Ποτάμι, που αποτελούσε κυβερνητικό σύμμαχο σε αυτό το «μέτωπο», πλέον υπάρχουν δεύτερες σκέψεις μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ.

Ήδη, οι κ.κ. Ψαριανός και Αμυράς δηλώνουν ότι είναι πιο κοντά στο «όχι», ενώ θετικός εμφανίζεται μόνον ο κ. Δανέλης . Η συζήτηση αυτή αναζωπύρωσε τα σενάρια περί σύμπραξης του Ποταμιού με τη ΝΔ, κάτι το οποίο διέψευσε χθες ο ίδιος ο Σταύρος Θεοδωράκης με ένα ειρωνικό σχόλιο στο λογαριασμό του στο Twitter.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος σχολιάζοντας πρωτοσέλιδο δημοσίευμα εφημερίδας περί ένταξής του στη ΝΔ με αντάλλαγμα θέση στο ψηφοδέλτιο Επικράτειας , απάντησε χαριτολογώντας ότι «έχει ζήτησε θέση πάρκινγκ στην Πειραιώς και δυο τενεκέδες λάδι από το Ακρωτήρι Χανίων» .

Στη ΝΔ, πάντως, δεν είναι λίγοι εκείνοι που επισημαίνουν ότι ο κ. Θεοδωράκης θα κληθεί ενόψει εκλογών να λάβει σημαντικές αποφάσεις, καθώς η αυτόνομη κάθοδος του Ποταμιού δεν φαίνεται - από τις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις - ότι θα στεφθεί από επιτυχία.

Το «διαζύγιο» με το ΚΙΝΑΛ, αλλά και η αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, λόγω συμμετοχής των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση, δεν του αφήνουν πολλά περιθώρια. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέφυγε να εμπλακεί στην συζήτηση που ξέσπασε με επίκεντρο το Ποτάμι, ενώ στενοί του συνεργάτες παρέπεμπαν σε πρόσφατη δήλωσή του, με την οποία κάλεσε τον κάθε βουλευτή ξεχωριστά να αναλάβει τις ευθύνες του.

Από την Τρίπολη, όπου βρέθηκε το Σαββατοκύριακο, πάντως, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε έτοιμος για κάθε ενδεχόμενο σε ό,τι αφορά τον χρόνο των εκλογών. «Δεν ξέρω πότε θα γίνουν οι εθνικές εκλογές. Εύχομαι να γίνουν μια ώρα αρχύτερα . Εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα», είπε χαρακτηριστικά.

Στο περιθώριο της περιοδείας του στη Αρκαδία, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ο οποίος ήταν το Σαββατοκύριακο οικογενειακώς σε χωριό κοντά στην Τρίπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός ήταν εκείνος που επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Μητσοτάκη και τον κάλεσε για γεύμα την Κυριακή . Ο πρόεδρος της ΝΔ επειδή θα επέστρεφε στην Αθήνα, αντιπρότεινε να τον επισκεφθεί στο ξενοδοχείο του το απόγευμα του Σαββάτου, κάτι που τελικά έγινε. Ο καφές των δυο πολιτικών ανδρών κράτησε περίπου μια ώρα και η συζήτηση, όπως αναφέρουν και οι δυο πλευρές, ήταν εφ'όλης της ύλης και σε εξαιρετικό κλίμα.

Αν σου άρεσε κάνε