Κοτζιάς: «Θα τράβαγα τα αυτιά του Ζάεφ για τις δηλώσεις περί γλώσσας»

Κοτζιάς: «Θα τράβαγα τα αυτιά του Ζάεφ για τις δηλώσεις περί γλώσσας»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:44 Δημιουργία 05/12/18, 20:36

Λάβρος κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα εμφανίστηκε την Τετάρτη ο Νίκος Κοτζιάς, σε σχόλια που έκανε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών για τις τελευταίες δηλώσεις του Σκοπιανού Ζόραν Ζάεφ για «μακεδονική» γλώσσα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Κοτζιάς σημείωσε πως «θα τράβαγα τα αυτιά του Ζάεφ με όλους τους τρόπους, αν ήμουν στη θέση του υπουργού Εξωτερικών».

Ο ίδιος τόνισε ότι είμαστε στη διαδικασία της επικύρωσης της συμφωνίας, οπότε δεν είναι καλό να ερμηνεύονται οι εκάστοτε δηλώσεις, ωστόσο, ανέφερε ότι ο Ζάεφ με τα λεγόμενά του παραβιάζει τους όρους και της ενδιάμεσης συμφωνίας.

Παράλληλα, εξέφρασε τη σιγουριά του ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει από το ελληνικό κοινοβούλιο, προσθέτοντας ότι ο Πάνος Καμμένος είναι ο τελευταίος που θα ήθελε εκλογές.

Σημείωσε ότι στη συμφωνία δεν προβλέπεται να παρεμβαίνει η μία χώρα στην άλλη. «Το τι γλώσσες θα διδάσκονται στην Ελλάδα είναι δικιά μας δικαιοδοσία», επεσήμανε.

Για τη Ρωσία

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Ρωσία και στις σχέσεις Αθήνας - Μόσχας, ο κ. Κοτζιάς είπε πως την εντολή για την απέλαση των Ρώσων διπλωματών την έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Αν σου άρεσε κάνε