Βενιζέλος: «Κλειδί» το άρθρο 16 για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Βενιζέλος: «Κλειδί» το άρθρο 16 για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:58 Δημιουργία 05/12/18, 15:48

Μαζική προσφυγή νέων συνταξιούχων στην Δικαιοσύνη προέβλεψε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας οικονομικής κρίσης. Σχετικά με τη συζήτηση επί της συνταγματικής αναθεώρησης, ο ίδιος επεσήμανε ότι το άρθρο 16 αποτελεί «κλειδί».

Ίση μεταχείριση με τους παλαιούς θα ζητήσουν οι νέοι συνταξιούχοι με μαζικές προσφυγές στη Δικαιοσύνη, εκτίμησε ο κ. Βενιζέλος. Αφορμή της τοποθέτησής του ήταν το νομοσχέδιο που προβλέπει ακύρωση της περικοπής της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις.

Μάλιστα, δεν απέκλεισε μια νέα, χειρότερη κρίση, εξαιτίας της κατάστασης της οικονομίας. «Δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι η χώρα βγήκε από την κρίση», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για την Συνταγματική Αναθεώρηση, η άποψη του καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου ήταν πως η τύχη της θα κριθεί από το εάν θα συμπεριληφθεί σε αυτήν και η αναθεώρηση του άρθρου 16 για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. Πρόκειται για μια πρόταση της ΝΔ με την οποία συμφωνεί και ίδιος.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «εάν δεν αποφασιστεί τώρα η αναθεώρηση του άρθρου 16, τότε είναι πολύ πιθανό η επόμενη Βουλή με μια άλλη κυβέρνηση να αποφασίσει να θυσιάσει όλη την αναθεώρηση».

Σημειώνεται πως αν ισχύσει αυτό το σενάριο, θα «καταδικάσει» και τα σχετικά άρθρα για την αποσύνδεση της διάλυσης της Βουλής από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και το άρθρο 86 για το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Αν σου άρεσε κάνε