Μητσοτάκης προς επιχειρηματίες: Θα κάνω τη ζωή σας πιο εύκολη

Μητσοτάκης προς επιχειρηματίες: Θα κάνω τη ζωή σας πιο εύκολη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:58 Δημιουργία 05/12/18, 12:46

Ως τον επόμενο πρωθυπουργό της Ελλάδας παρουσιάζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη οι FT, τονίζοντας το δημοσκοπικό «αέρα» του προέδρου της ΝΔ και επισημαίνοντας το μεταρρυθμιστικό προφίλ του.

Ακόμη ένα διεθνές μέσο υπογραμμίζει πως η χώρα κινείται σε προεκλογικούς ρυθμούς, φιλοξενώντας συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρεται στο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις προσανατολισμένες προς την ανάπτυξη, ενώ όπως επισημαίνει τα προγράμματα διάσωσης απέτυχαν τον «βασικό σκοπό» τους, να διασφαλίσουν πως η χώρα θα μπορεί και πάλι να δανείζεται από τις αγορές.

Ο κ. Μητσοτάκης τονίζει πως έχει γίνει πρόοδος σε πολλά μέτωπα, ωστόσο πολλά θεμελιώδη προβλήματα που σχετίζονται με τη δομή της οικονομίας παραμένουν. Όπως λέει χαρακτηριστικά, η κυβέρνηση πρέπει να κάνει πολλά περισσότερα για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των αγορών.

«Δεν είναι θέμα μόνον προσαρμογής της δημοσιονομικής πολιτικής, διότι, αν μη τι άλλο, η δημοσιονομική πολιτική υπήρξε υπερβολικά σφικτή», σημειώνει, προσθέτοντας πως πρέπει να πιστέψουμε στην εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, να γίνει η Ελλάδα πιο ανταγωνιστική, να αλλάξει συνολικά το επιχειρηματικό κλίμα, να έρθουν σημαντικές ξένες επενδύσεις, αλλά και να κινητοποιηθούν οι εγχώριες επενδύσεις.

Ο ίδιος δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην αναβίωση «παγωμένων» projects ιδιωτικοποιήσεων, όπως του Ελληνικού, αλλά και της Eldorado Gold στις Σκουριές.

«Ο κόσμος θα δει πως υπάρχει άμεσος και συστηματικός σκοπός να ξεκλειδώσουν ορισμένα μεγάλης κλίμακας επενδυτικά projects, ξεκινώντας με το Ελληνικό, που έχει τεράστια σημασία, και προχωρώντας σε άλλα, όπως για παράδειγμα τις Σκουριές», δηλώνει.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με τους FT, τονίζει πως αν γίνει πρωθυπουργός, θα βάλει τέλος στη διαπλοκή, ξεκαθαρίζοντας στην επιχειρηματική κοινότητα πως «ο νόμος είναι νόμος και τα πράγματα θα αλλάξουν». «Θα τους έλεγα, θα κάνω τη ζωή σας πιο εύκολη, θα μειώσω τους φόρους. Θα σας βοηθήσω να έχετε πρόσβαση στη ρευστότητα, όμως πρέπει να πληρώνετε τους φόρους σας, να επενδύσετε σε αυτή τη χώρα και να μην περιμένετε να έχετε προνομιακή μεταχείριση αγοράζοντας έναν τηλεοπτικό σταθμό».

Σε ό,τι αφορά την Παιδεία, ο κ. Μητσοτάκης κάνει λόγο για αλλαγές, όπως η εισαγωγή πανεπιστημιακών προγραμμάτων στα Αγγλικά και η ενίσχυση της πληροφορικής στα σχολεία, επισημαίνοντας πως "δεν μπορούμε να επιτύχουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης αν δεν επενδύσουμε στο ανθρώπινο κεφάλαιο μας".

Αν σου άρεσε κάνε