Τα μηνύματα Μητσοτάκη πίσω από την επιλογή της δυτικής Αττικής

Τα μηνύματα Μητσοτάκη πίσω από την επιλογή της δυτικής Αττικής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:59 Δημιουργία 04/12/18, 10:53
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Με μια κίνηση υψηλού συμβολισμού επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να απαντήσει στον πρωθυπουργό και στις αιτιάσεις ότι δήθεν εκφράζει την ..ελίτ της χώρας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανακοίνωσε χθες από το Ίλιον ότι η μία εκ των δυο περιφερειών που έχει την δυνατότητα, ως επικεφαλής πολιτικού φορέα να θέσει υποψηφιότητα, θα είναι ο δυτικός τομέας της Β' Αθηνών. Πρόκειται για την περιφέρεια, στην οποία ανήκουν πολλές εκ των υποβαθμισμένων περιοχών του λεκανοπεδίου Αττικής .

Υπενθυμίζεται ότι στη Β' Αθηνών ο κ. Μητσοτάκης έχει πολιτευθεί, ως βουλευτής, όλες τις φορές που ήταν υποψήφιος, ενώ στα εκλογικά τμήματα που ανήκουν στον δυτικό τομέα ήταν πρώτος σε σταυρούς στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

Η κίνηση, πάντως, να ανακοινώσει χθες την υποψηφιότητά του επιβεβαιώνει το γεγονός ότι στην Πειραιώς δουλεύει φουλ η «εκλογική μηχανή» και είναι πλέον κοινή η πεποίθηση ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν τον αργότερο τον προσεχή Μάιο.

Ο κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του στη νομαρχιακή οργάνωση της ΝΔ στο Ίλιον ζήτησε συστράτευση ενόψει των εκλογικών μαχών που έρχονται.

«Χρειάζεται συστράτευση» - σημείωσε - «για να διώξουμε τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ ο τόπος. Εκλογές θα έχουμε απανωτές το 2019, εθνικές, ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές . Εθνικές εκλογές δεν ξέρουμε πότε θα γίνουν , ελπίζουμε όμως να γίνουν μια ώρα αρχύτερα και θα είμαστε σε εγρήγορση». «Το βράδυ των εκλογών δεν θα είναι μόνο η ΝΔ πρώτο κόμμα αλλά και ο χάρτης θα βαφτεί σε ολόκληρη την χώρα, μπλε», κατέληξε ο ίδιος.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΝΔ έθεσε τη δίκη του ατζέντα σε ό,τι αφορά τις συζητήσεις που θα κάνει στην πορεία προς τις κάλπες.

Ειδικότερα, θα θέσει το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων, των επενδύσεων, της μείωσης των φόρων, την προώθηση ρυθμίσεων που θα φτάνουν τις 120 δόσεις για οφειλές στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, την εξόφληση των υποχρεώσεων του δημοσίου προς τους ιδιώτες, ενώ στις προτεραιότητές του είναι η δημιουργία προτύπων σχολείων και η εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας σε όλους τους πολίτες. «Τα διλλήματα είναι ξεκάθαρα: είμαστε με τους πολλούς η με τους λίγους πελάτες στους οποίους τάζει προσλήψεις; Δεν τρώνε οι Έλληνες άλλο σανό», είπε χαρακτηριστικά .

Στο πεδίο της πολιτικής αντιπαράθεσης ο κ. Μητσοτάκης επέστρεψε στο «μέτωπο» του Σκοπιανού, μετά τις δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, Ζόραν Ζάεφ ότι στην Ελλάδα θα διδάσκεται η... «μακεδονική» γλώσσα.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέφερε το ζήτημα, θυμίζοντας ότι η ΝΔ είχε προειδοποιήσει για την συμφωνία των Πρεσπών. «Όταν είπαμε ότι δεν εκχωρούμε μακεδονική γλώσσα και εθνότητα , αυτό εννοούσαμε . Η ΝΔ είναι και θα είναι απέναντι σε αυτή την συμφωνία», προσέθεσε.

Αν σου άρεσε κάνε