Έτσι η ΝΔ αποδομεί τις «100 ημέρες αντιμνημονιακής ζωής»

Έτσι η ΝΔ αποδομεί τις «100 ημέρες αντιμνημονιακής ζωής»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:47 Δημιουργία 03/12/18, 10:33
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Με μία μικρή ιστορική αναδρομή από το 2014 έως και το καλοκαίρι του 2015 θα απαντά εφεξής η ΝΔ στο βασικό επιχείρημα - πυλώνα της προεκλογικής στρατηγικής του Αλέξη Τσίπρα περί μίας κυβέρνησης, που «μετρά» 100 ημέρες αντιμνημονιακής «ζωής».

Στην Πειραιώς έχουν διαβάσει και αναλύσει την τακτική του Αλέξη Τσίπρα και σχεδιάζουν ήδη την απάντησή τους, η οποία θα στηρίζεται στους εξής άξονες:

-Στην υπενθύμιση των εξαγγελιών του κ. Τσίπρα πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 και στην ρητορική περί καταργήσεως του μνημονίου με ένα νόμο και ένα άρθρο

-Στην υπενθύμιση των όσων ακολούθησαν το δραματικό καλοκαίρι του ´15 που έφεραν τη χώρα ένα βήμα πριν από την έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ

-Στην καταγραφή των μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ειδικά στο πεδίο της φορολογίας

Το βασικό σύνθημα της ΝΔ θα συμπυκνώνεται - πάντα σύμφωνα με αυτούς του άξονες - στην εξής φράση: «θα τους εμπιστευθείς ξανά;». Πρόκειται προφανώς για ένα ρητορικό ερώτημα, το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα στελέχη του κόμματός του θα θέτουν καθημερινά στους πολίτες, με στόχο να πλήξουν την εικόνα του πρωθυπουργού και την αξιοπιστία της κυβέρνησης συνολικά.

Την ίδια ώρα, προκειμένου να ενισχύσει το επιχείρημα αυτό, η ΝΔ θα αξιοποιήσει και τα όσα λένε για τον κ. Τσίπρα πρώην σύντροφοι του στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως είναι η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Αλέκος Αλαβάνος. Χθες μάλιστα, σε ανακοίνωση του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατήργησε το κυβερνόν κόμμα ότι καλλιεργεί «ατμόσφαιρα βούρκου στην πολιτική ζωή της χώρας». «Κατανοούμε τους λόγους» - επεσήμανε η ΝΔ - « που ο κ. Τσίπρας αποφεύγει να σχολιάσει τις ανακοινώσεις της ΝΔ , αλλά γιατί άραγε δεν έχει το θάρρος να απαντήσε σε όσα είπε για εκείνον ο άνθρωπος που τον έχρισε αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος;». Η επίθεση από τα ... αριστερά θα συνεχιστεί και μέσω των αποκαλύψεων που έχουν κάνει για το παρασκήνιο του καλοκαιριού του 2015 στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού εκείνη την περίοδο, όπως είναι οι κ.κ. Βαρουφάκης και Λαφαζάνης.

Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης θα αναλάβει την ευθύνη διεκδίκησης της θετικής ψήφου των πολιτών, δίνοντας έμφαση στην προβολή του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ.

Η μείωση των φόρων φυσικών προσώπων και επί χρήσεων, η ένταση των αποκρατικοποιήσεων και η τόνωση της απασχόλησης είναι τα τρία βασικά θέματα, που αποτελούν τον πυρήνα των εξαγγελιών του κόμματος. Αυτές οι θέσεις θα αποτελέσουν και την βάση της ομιλίας του κ. Μητσοτάκη στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, που θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή την μεθεπόμενη εβδομάδα.

Αν σου άρεσε κάνε