Μητσοτάκης: Αναζητούν μάταια «δημοσκοπικό ξέφωτο»

Μητσοτάκης: Αναζητούν μάταια «δημοσκοπικό ξέφωτο»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:10 Δημιουργία 29/11/18, 07:50
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Την εκτίμηση ότι ο πρωθυπουργός έχει όλα τα σενάρια, όσον αφορά το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, πάνω στο τραπέζι εκφράζουν υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ, που δεν αποκλείουν να στηθούν κάλπες ακόμη και μέσα στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους.

Η συζήτηση αυτή έχει πυροδοτηθεί τα τελευταία 24ωρα, μετά από τις διαδοχικές εμφανίσεις του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, τις εξαγγελίες για θετικά μέτρα, τα πολιτικά διλλήματα που ο ίδιος θέτει σε κάθε ευκαιρία και -τέλος- το ευρύ πρόγραμμα προσλήψεων στο δημόσιο που έχει ήδη προαναγγελθεί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί ότι στόχος του πρωθυπουργού είναι να μειώσει - με κάθε τρόπο - το εύρος της διαφοράς του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ, καθώς έχει ήδη στρέψει το βλέμμα του στην επόμενη μέρα. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πιστεύει ότι το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου αναζητεί ένα «δημοσκοπικό ξέφωτο», δηλαδή μια περίοδο κατά την οποία η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων θα είναι στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο και τότε θα προκηρύξει τις εκλογές.

Η στρατηγική της ΝΔ, πάντως, δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε να εξαρτηθεί από τις τακτικές κινήσεις του κ. Τσίπρα. Ο κ. Μητσοτάκης, όπως εξήγησε και χθες μιλώντας σε εκδήλωση του εμπορικού επιμελητηρίου, δεν προτίθεται να παρακολουθήσει τον κ. Τσίπρα σε αυτή την «κούρσα παροχολογίας». Άλλωστε, ο ίδιος πιστεύει ότι οι πολίτες δεν πείθονται από τη ρητορική του πρωθυπουργού και για το λόγο αυτό δεν θα υπάρξει ούτε τώρα ούτε στο άμεσο μέλλον το «δημοσκοπικό ξέφωτο».

Η ΝΔ θα θυμίζει καθημερινά εφεξής τις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ παραμονές των εκλογών του Ιανουαρίου του 2015, αλλά και τα μέτρα που ελήφθησαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του χθες, ο κ. Τσίπρας δεν είναι πρωθυπουργός 100 ημερών, αλλά 4 ετών και είχε την ευθύνη για όλα τα μέτρα του αχρείαστου μνημονίου που εισηγήθηκε και ψήφισε το κόμμα του, μαζί με το κόμμα του κ. Καμμένου . «Έχουν πληρώσει ακριβά οι Έλληνες την αποτυχία του και τώρα θέλει να ξεχάσουν τι έχει κάνει στη χώρα, αλλά οι πολίτες δεν το ξεχνούν», είπε χαρακτηριστικά.

Για τη ΝΔ, τα μέτρα που τώρα εξαγγέλλει η κυβέρνηση, είναι «σταγόνα στον ωκεανό» και όπως έλεγαν στελέχη της Πειραιώς, «πήρε 10 για να δώσει 1 και μάλιστα πανηγυρίζει γι΄αυτό, ξεχνώντας ότι ο ίδιος επιβάρυνε την ελληνική οικονομία με 100 δις. ευρώ». Για τον κ. Μητσοτάκη, η λύση είναι η πολιτική αλλαγή και η άμεση υλοποίηση ενός συνολικού σχεδίου μεταρρυθμίσεων, που με τη σειρά τους θα οδηγήσουν στη δραστική μείωση των φορολογικών συντελεστών για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.

Αν σου άρεσε κάνε