Πέρασαν οι τροπολογίες της κυβέρνησης στη Βουλή

Πέρασαν οι τροπολογίες της κυβέρνησης στη Βουλή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:24 Δημιουργία 28/11/18, 18:16

Ψηφίστηκαν το απόγευμα της Τετάρτης με ευρεία πλειοψηφία από την Ολομέλεια οι τροπολογίες για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση του συντελεστή φορολογίας των κερδών των επιχειρήσεων, το κοινωνικό μέρισμα και η τροπολογία για το Μάτι.

Στην ψηφοφορία που έγινε, τα κόμματα τοποθετήθηκαν ως εξής:

-την τροπολογία για το συντελεστή φορολογίας επιχειρήσεων ψήφισαν όλα τα κόμματα με εξαίρεση το ΚΚΕ που δήλωσε «όχι» και το Ποτάμι που δήλωσε «παρών».

-την τροπολογία για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ ψήφισαν όλα τα κόμματα με εξαίρεση το ΚΚΕ που δήλωσε «παρών» και το Ποτάμι που δήλωσε «παρών»

-την τροπολογία για το Μάτι ψήφισαν όλα τα κόμματα με εξαίρεση το ΚΚΕ που δήλωσε «όχι» και το Ποτάμι που ψήφισε «παρών».

-την τροπολογία για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος την ψήφισαν όλα τα κόμματα με εξαίρεση το Ποτάμι που δήλωσε «παρών».

Από την κυβερνητική πλειοψηφία οι υπουργοί και οι βουλευτές που τοποθετήθηκαν αναφέρθηκαν διεξοδικά στο θετικό πακέτο μέτρων, που σταδιακά περνά από τη Βουλή. Το πολιτικό στίγμα έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, που μίλησε για τις πρώτες 100 ημέρες μετά την έξοδο από τα μνημόνια.

Ωστόσο η αντιπολίτευση εξαπέλυσε πυρά στην κυβέρνηση, επισημαίνοντας πως δεν πρόκειται για καθαρή έξοδο και αμφισβητώντας τα επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ για ενίσχυση των φτωχότερων στρωμάτων.

«Είστε η κυβέρνηση που έγδαρε τους φτωχούς» σημείωσε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, επισημαίνοντας«“καταργήσατε τον ΕΚΑΣ, μειώσατε τα οικογενειακά επιδόματα, έχετε αυξήσει τον φόρο προστιθέμενης αξίας». Σχολιάζοντας όσα είχε νωρίτερα πει ο πρωθυπουργός για τον ΕΝΦΙΑ, επισήμανε «στο ενδιάμεσο έχετε αυξήσει τις αντικειμενικές αξίες στους φτωχούς άρα επί της ουσίας ο ΕΝΦΙΑ δεν μειώνεται».

Η κυβέρνηση παίρνει δέκα από τους πολίτες και τους δίνει πίσω ένα επεσήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος, προσθέτοντας πως «έχετε στόχο την ύπαρξη υπερπλεονασμάτων. Αυτό μόνο με στράγγισμα της οικονομίας το πετυχαίνετε». Συνεχίζοντας τα πυρά προς την κυβερνητική πλειοψηφία επεσήμανε «πράγματι η πολιτική σας είναι ταξική, διότι βρίσκεται απέναντι από τους εργαζόμενους».

Από το ΚΚΕ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Καραθανασόπουλος,αναφερόμενος στα όσα είχε πει από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός, τόνισε πως : ο ταξικός χαρακτήρας της κυβερνητικής πολιτικής δεν είναι υπέρ του λαού όπως ισχυρίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου.

«Εφόσον η χώρα όπως λέτε έχει βγει από τα μνημόνια, τότε ας καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ» σημείωσε από το Ποτάμι ο Γρηγόρης Ψαριανός.

Αν σου άρεσε κάνε