Στο «ραντάρ» Μητσοτάκη πρόσωπα από τη λεγόμενη «δεξιά»

Στο «ραντάρ» Μητσοτάκη πρόσωπα από τη λεγόμενη «δεξιά»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:51 Δημιουργία 28/11/18, 10:30
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Ισχυρές εισηγήσεις να προχωρήσει τώρα στην ένταξη στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, προσώπων που προέρχονται - εκφράζουν την λεγόμενη «δεξιά», δέχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου:

  1. Να κάνει πράξη την αμφίπλευρη διεύρυνση και να ισορροπήσει η σχετική προσπάθεια μετά την κίνηση ένταξης του κ. Τατσόπουλου
  2. Να απαντήσει με έντονο συμβολισμό στις κινήσεις που γίνονται στα... δεξιά της ΝΔ και ειδικότερα στη συνένωση δυνάμεων που επιχειρούν πρόσωπα όπως είναι οι κ.κ. Καρατζαφέρης, Βελόπουλος, Δημήτρης Καμμένος και Κρανιδιώτης

Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει ήδη κάνει συζητήσεις με συγκεκριμένα πρόσωπα, που εφόσον συμφωνήσουν να ενταχθούν στο κόμμα θα συμβολίζουν αυτό το «άνοιγμα», αλλά δεν πρόκειται να προχωρήσει άμεσα σε ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Χrimaonline.gr, τα στελέχη αυτά προέρχονται από τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας, έχουν διατελέσει σε υψηλές θέσεις και έχουν υψηλό κύρος. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν προφανώς ξεχωριστά για τις υποψηφιότητες αυτές και σε σύντομο χρόνο, όπως βεβαιώνουν κομματικές πηγές.

Σε ό,τι άφορα τον επίτιμο αρχηγό ΓΕΣ, πρώην υπουργό Φραγκούλη Φράγκο οι δίαυλοι με τη ΝΔ παραμένουν ανοιχτοί, αλλά δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής σημαντική πρόοδος.

Σε κάθε περίπτωση, οι εισηγητές της κάλυψης και του χώρου που βρίσκεται στα... δεξιά της ΝΔ δεν είναι λίγοι, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι υπάρχει ένα σημαντικό κενό που αφήνει πίσω της η συρρίκνωση των ΑΝΕΛ . Το ποσοστό αυτό που κινείται μεταξύ του 2- 3% , μπορεί να αποτελέσει - σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των προσώπων αυτών - το «διαβατήριο» της ΝΔ προς την αυτοδυναμία.

Η ένταξη στα ψηφοδέλτια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσώπων με επιρροή και κύρος στις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας, σε συνδυασμό με την υιοθέτηση μιας αυστηρής ρητορικής - πολιτικής στα ζητήματα εγκληματικότητας και στην εξωτερική πολιτική θα καλύψουν πολιτικά τους πολίτες, που αυτοπροσδιορίζονται ως «κεντροδεξιοί- δεξιοί», ενώ ταυτόχρονα οι φιλελεύθερες επιλογές στην οικονομία και οι μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο θα ενισχύσουν τον κεντρώο χαρακτήρα της ΝΔ.

Το ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα του κόμματος αναμένεται να επαναβεβαιώσει το συνέδριο της ΝΔ, που έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Δεκεμβρίου.

Αν σου άρεσε κάνε