Der Standard: Η συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου γύρισε «μπούμερανγκ» στον ΣΥΡΙΖΑ

Der Standard: Η συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου γύρισε «μπούμερανγκ» στον ΣΥΡΙΖΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:12 Δημιουργία 27/11/18, 13:53

Μπούμερανγκ γύρισε η συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βλέπει τα δημοσκοπικά ποσοστά του να διολισθαίνουν, σύμφωνα με την αυστριακή εφημερίδα Der Standard, η οποία σε σημερινό της δημοσίευμα αναφέρεται στην προεκλογική «μάχη» στην Αθήνα.

«Στην Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, η συντηρητική αντιπολίτευση έχει το προβάδισμα», ενημερώνει το αυστριακό κοινό η ίδια εφημερίδα, χαρακτηρίζοντας «λαϊκιστή» τον Αλέξη Τσίπρα.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, «η ΝΔ προηγείται μέχρι και 10 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ του αριστερού λαϊκιστή Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα».

«Σύμφωνα με τους αναλυτές, ο Τσίπρας έχασε έδαφος, διότι έλαβε μέτρα διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας» συμπληρώνεται στο δημοσίευμα.

Το ρεπορτάζ δίνει μια συνολική εικόνα για τα κόμματα, που αναμένεται να μπουν στην επόμενη Βουλή, σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση: «η Νέα Δημοκρατία μπορεί να υπολογίζει σε 30,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ελάμβανε 21,5%. Τρίτη δύναμη θα αναδεικνύονταν το KΙΝΑΛ με 7,5% και θα ακολουθούσαν η Χρυσή Αυγή με 7% και το ΚΚΕ με 6%. Οι ΑΝΕΛ, ο κυβερνητικός εταίρος του Τσίπρα, δεν θα κατάφερναν να συγκεντρώσουν το 3%, για να εισέλθουν στη Βουλή».

Αν σου άρεσε κάνε