Υπόθεση ΔΕΠΑ: Έκθετη η κυβέρνηση, στο «κάδρο» της ΝΔ ο Τσίπρας

Υπόθεση ΔΕΠΑ: Έκθετη η κυβέρνηση, στο «κάδρο» της ΝΔ ο Τσίπρας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:24 Δημιουργία 26/11/18, 12:40

«Αγριεύει» περαιτέρω η πολιτική «πόλωση», στον απόηχο των νέων αποκαλύψεων για την υπόθεση της ΔΕΠΑ, η οποία εκθέτει την κυβέρνηση, καθώς κορυφαία στελέχη της μπαίνουν στο «στόχαστρο».

Οι κκ. Σταθάκης, Φλαμπουράρης και Δραγασάκης φέρονται να είναι οι τρεις υπουργοί, που ενώ γνώριζαν για το χρέος ύψους 120,6 εκατ. ευρώ της ELFE, εντούτοις δρομολόγησαν την πώληση υπερτιμημένων ακινήτων της εταιρείας στη ΔΕΠΑ εις βάρος του δημοσίου.

Τα νέα «καυτά» στοιχεία που βλέπουν από χθες, Κυριακή το φως της δημοσιότητας, προκαλούν ισχυρούς πολιτικούς «τριγμούς», που γίνονται αισθητοί μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου. Από την πλευρά της, η αξιωματική αντιπολίτευση τοποθετεί στο «κάδρο» και τον πρωθυπουρό, τονίζοντας ότι «ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρύβεται άλλο για το πρωτοφανές αυτό σκάνδαλο που εξελίσσεται σε κορωνίδα της διαφθοράς της κυβέρνησής του».

Τα αποκαλυπτήρια αφορούν «άκρως εμπιστευτικά» email, τα οποία στέλνονταν από τον Θεόδωρου Κιτσάκο στους διευθυντές των γραφείων των τριών υπουργών, τους οποίους ενημέρωνε για τους χειρισμούς του στην υπόθεση.

Σημειώνεται ότι στη συνέντευξη Τύπου που παρέδωσε ο κ. Κιτσάκος, ο ίδιος είχε ήδη δηλώσει ότι οι κκ. Γιάννης Δραγασάκης, Αλέκος Φλαμπουράρης, Πάνος Σκουρλέτης, Γιώργος Σταθάκης, Στέργιος Πιτσιόρλας και Θεοδώρα Τζάκρη ήταν ενήμεροι για τους χειρισμούς του.

Οι χειρισμοί του φαίνεται να ήταν ένα σχέδιο διαγραφής μέρους του χρέους της ELFE, συμφερόντων Λαυρεντιάδη, με την ανταλλαγή ακινήτων που άνηκαν στο Ελληνικό Δημόσιο. Τα ακίνητα δεν άνηκαν πλέον στην εταιρεία, διότι είχαν δεσμευθεί από την Αρχή Καταπολέμησης για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Μάλιστα, είχε προηγηθεί υπερτίμηση της αξίας των ακινήτων αυτών, από 8,9 εκατ. ευρώ πραγματική αξία σε δεκαπλάσια τιμή.

Σημειώνεται πως η υπόθεση έρχεται στο προσκήνιο σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη πολιτική συγκυρία, κατά την οποία έχει σημάνει εκλογικός συναγερμός, ενώ το «ροκ» ανάμεσα στους δύο πολιτικούς αντιπάλους ολοένα και σκληραίνει, με το «βλέμμα» μεταξύ άλλων και στα δημοσκοπικά ευρήματα, που δείχνουν σαφές προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν σου άρεσε κάνε