Οι έξι άξονες της εκλογικής στρατηγικής της ΝΔ

Οι έξι άξονες της εκλογικής στρατηγικής της ΝΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:37 Δημιουργία 26/11/18, 10:29

Στην επιλογή να μην παρακολουθήσει τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση σε αυτό το «ράλι» παροχών, στο οποίο έχουν επιδοθεί, μένει σταθερός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκτιμώντας ότι οι πολίτες γυρνούν την πλάτη σε μικροκομματικές επιλογές.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος ανέλυσε με τους συνεργάτες του τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, επέμεινε ότι η στρατηγική ενόψει των εκλογών δεν θα πρέπει να αλλάξει, διότι μόνο έτσι - όπως είπε - θα είναι αισθητή η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τα όσα ελέχθησαν στη σύσκεψη κορυφής, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της περασμένης Παρασκευής, η εκλογική στρατηγική της ΝΔ θα βασιστεί στους εξής άξονες:

  1. Στη αμφίπλευρη διεύρυνση του κόμματος, που θα αποτυπωθεί μέσα από την ένταξη συγκεκριμένων προσώπων στους εκλογικούς συνδυασμούς του κόμματος. Σε αυτό το πλαίσιο, προχώρησε η συνεργασία με τον κ. Τατσόπουλο, ενώ αναμένονται ανακοινώσεις και σε ό,τι αφορά πρόσωπα, που προέρχονται από τον χώρο της λεγόμενης «δεξιάς».
  2. Επιμονή στο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ με βασικό πυλώνα τη μείωση φόρων για πρόσωπα και επιχειρήσεις
  3. Σταθερή υπενθύμιση των όσων έκανε ο κ. Τσίπρας το καλοκαίρι του 2015 και όσων υποσχέθηκε πριν από τις εκλογές, αλλά δεν έπραξε αμέσως μετά
  4. Απάντηση στη σκανδαλολογία μέσα από την προβολή υποθέσεων που υπήρξαν επί των ημερών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που χρήζουν διερεύνησης. Παράδειγμα αποτελούν τα χρέη της εταιρείας λιπασμάτων Καβάλας προς τη ΔΕΠΑ και η διαχείριση κονδυλίων για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού .
  5. Ανάδειξη θεμάτων της καθημερινότητας, όπως είναι αυτά της ασφαλείας και της κατάστασης των ελληνικών πανεπιστημίων.
  6. Ανάδειξη θεμάτων που αφορούν την πραγματική οικονομία (μικρομεσαίες επιχειρήσεις , κατασχέσεις λογαριασμών , χαμηλοί μισθοί )

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει τις επισκέψεις - αστραπή σε περιοχές της Αττικής και τις περιοδείες του στην περιφέρεια, προκειμένου να καταδείξει ότι ο ίδιος είναι δίπλα στους πολίτες, σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό που μένει «οχυρωμένος» στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μέσα στο Δεκέμβριο θα πραγματοποιηθεί, επίσης, το συνέδριο της ΝΔ , το οποίο και θα αποτελέσει την αφετηρία της προεκλογικής καμπάνιας του κόμματος. Σε επίπεδο ισορροπιών, ο κ. Μητσοτάκης θα εκπέμψει -μέσα από αυτή την κορυφαία κομματική διαδικασία - και το μήνυμα της ενότητας της ΝΔ στην κορυφή, καθώς παρόντες θα είναι οι δυο πρώην πρωθυπουργός κ.κ. Καραμανλής και Σαμαράς καθώς και ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Αν σου άρεσε κάνε