Σύγκρουση... μέχρις εσχάτων για Μητσοτάκη-Τσίπρα στη Βουλή

Σύγκρουση... μέχρις εσχάτων για Μητσοτάκη-Τσίπρα στη Βουλή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:58 Δημιουργία 23/11/18, 08:45
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Σε εφ' όλης της ύλης αντιπαράθεση, σε επίπεδο αρχηγών, αναμένεται να μετατραπεί η σημερινή συζήτηση στη Βουλή, που προκάλεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την ερώτηση που κατέθεσε στον πρωθυπουργό για την κατάσταση στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Αιχμή, εκτός από το αντικείμενο της ερώτησης, θα αποτελέσει η οικονομία και οι εξαγγελθείσες παροχές από την κυβέρνηση. Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε ήδη το στίγμα των προθέσεων του από την Κυψέλη, όπου περιόδευσε χθες.

Ο ίδιος κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να επικοινωνήσει με τους πολίτες για να δει την πραγματική εικόνα της κοινωνίας. «Εδώ στο κέντρο της Αθήνας συγκρούεται ο φαντασιακός κόσμος για τον οποίο μίλησε ο κ. Τσίπρας με την σκληρή πραγματικότητα, την οποία βιώνουν κάθε μέρα οι Έλληνες πολίτες», είπε χαρακτηριστικά . «Ας έρθει»- πρόσθεσε - «μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας να μιλήσει με τους συνταξιούχους, τους μαγαζάτορες, να μιλήσει με τους ελεύθερους επαγγελματίες, να μιλήσει με τους ανέργους να τους πείσει γι' αυτή την Ελλάδα, την οποία μόνο αυτός βλέπει». Ο κ. Μητσοτάκης κατέληξε, σημειώνοντας πως «ο κ. Τσίπρας επιστρέφει πίσω πολύ λίγα από τα πολλά τα οποία πήρε από τους Έλληνες πολίτες».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ θα επιχειρήσει με στοιχεία να ακυρώσει την επικοινωνιακή προσπάθεια της κυβέρνησης και θα τονίσει ότι το κόστος για τη χώρα από τη διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπερβαίνει τα 100 δισ. ευρώ.

Θα καταγγείλει την κυβέρνηση για την υιοθέτηση επιδοματικής πολιτικής, τονίζοντας ότι με αυτή τη μικροκομματική τακτική δεν έρχεται η ανάπτυξη, ούτε στηρίζεται η πραγματική οικονομία.

Θεωρείται βέβαιο ότι θα κάνει αναφορά και στην παρατεινόμενη σκανδαλολογία, επισημαίνοντας ότι οι πολίτες γυρνούν την πλάτη σε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις και θα προβλέψει ότι η «λάσπη» που εκτοξεύεται από τον ΣΥΡΙΖΑ θα γυρίσει μπούμερανγκ.

«Όπλο» του κ. Μητσοτάκη σε αυτή την αντιπαράθεση αναμένεται να είναι και οι δύο δημοσκοπήσεις, που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο 24ωρο. Σύμφωνα με αυτές, ο πρόεδρος της ΝΔ είναι κυρίαρχος στο πολιτικό σκηνικό, καθώς παραμένει ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός και ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός.

Η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με διάφορες που ξεκινούν από τις εννέα μονάδες (pulse rc) και φτάνουν στο εντυπωσιακό 16,5% (public issue). Σύμφωνα με την έρευνα της pulse (για τον ΣΚΑΪ ), η ΝΔ προηγείται κατά 35% του ΣΥΡΙΖΑ στην παράσταση νίκης, ενώ στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει ποσοστό 30,5% έναντι 21,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στα ποιοτικά ευρήματα, οι 3 στους 4 Έλληνες πιστεύουν ότι τα φαινόμενα ανομίας στα πανεπιστήμια δεν αντιμετωπίζονται επαρκώς, ενώ στο ερώτημα κατά ποσό επηρεάζονται οι πολίτες στην πρόθεση ψήφου από υποθέσεις σκανδάλων, το 53% απάντησε «λίγο έως καθόλου» , ενώ μόλις το 26% απάντησε «πολύ έως αρκετά».

Αν σου άρεσε κάνε