Υπόθεση C4i: Αμερικανική εταιρία ζητά καταθέσεις από Πολύδωρα και Μαρκογιαννάκη

Υπόθεση C4i: Αμερικανική εταιρία ζητά καταθέσεις από Πολύδωρα και Μαρκογιαννάκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:29 Δημιουργία 22/11/18, 15:21

Σε κλήση προς τους πρώην υπουργούς της ΝΔ, Βύρωνα Πολύδωρα και Χρήστος Μαρκογιαννάκης, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για την υπόθεση με την αγορά του συστήματος C4i, προχώρησε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, μετά από αίτημα αμερικανική εταιρίας.

Σημειώνεται πως η SAIC είχε αναλάβει ως υπεργολάβος της Siemens είχε αναλάβει το έργο ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η εταιρία κλήτευσε τους κ. Πολύδωρα και Μαρκογιαννάκη μέσω εισαγγελίας. Οι πρώην υπουργοί είναι και στον κατάλογο των 62 μαρτύρων και μάλιστα εμφανίστηκαν ενώπιον του δικαστηρίου στην πρώτη συνεδρίαση. Οσον αφορά στον Προκόπη Παυλόπουλο, τον οποίο «δείχνει» το Κίνημα Αλλαγής σε σχετική επερώτηση στη Βουλή, αναφέρεται ότι δεν υποβλήθηκε αίτημα να κληθεί.

Στη Βουλή

Το ζήτημα έγινε σήμερα πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ των κομμάτων στη Βουλή.

Επίθεση στη Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΔΗΣΥ) εξαπέλυσε ο εισηγητής των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ), Θανάσης Παπαχριστόπουλος, με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές.

«Η ιστορία αφορά όχι την κυβέρνηση της Ν.Δ., αλλά του ΠΑΣΟΚ εκείνης της εποχής. Μην τα σκαλίζουν τώρα, γιατί δεν τους συμφέρει. Γιατί ο προϋπολογισμός των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν 5 δισ., άντε 10 δισ., ενώ στα 30 δισ. και πάνω έφθασε το κονδύλι. Γίνεται προσπάθεια να εμποδίσουν την έρευνα που γίνεται. Το ίδιο έγινε και με την υπόθεση Novartis. Να θυμίσω ότι τρίτη φορά προσπάθησαν να εμποδίσουν την έρευνα. Χθες το Συμβούλιο Εφετών είπε ότι η έρευνα συνεχίζεται κανονικά» ανέφερε ο κ. Παπαχριστόπουλος.

Απαντώντας, ο βουλευτής της ΔΗΣΥ, Γιάννης Κουτσούκος, χαρακτήρισε τον κ. Παπαχριστόπουλο «καθ’ έξιν συκοφάντη».

«Μας εγκάλεσε γιατί ασκήσαμε τα κοινοβουλευτικά καθήκοντά μας, καταθέτοντας ερώτηση προς τον υπουργό, για να μάθουμε τι έγινε με το βούλευμα 1732/2017 του Συμβουλίου Εφετών. Γιατί δεν ήρθε στη Βουλή; Αν έπρεπε να πάει στην Αρχή Καταπολέμησης "μαύρου" χρήματος. Θα δούμε την απάντηση του υπουργείου Δικαιοσύνης και της εισαγγελίας. Εμείς δεν εμπλέξαμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά το Μέγαρο Μαξίμου, με ανακοίνωσή του, την οποία αναπαράγει ο εκπρόσωπος του κ. Καμμένου. Η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι τυφλή. Δεν επιτρέπεται να είναι μονόφθαλμη, γιατί μάθαμε ότι ανοίγουν λογαριασμοί χωρίς να υπάρχουν δικογραφίες» σχολίασε ο κ. Κουτσούκος.

Αν σου άρεσε κάνε