ΝΔ: Γιατί η Γεννηματά εμπλέκει Καραμανλή στην κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ

ΝΔ: Γιατί η Γεννηματά εμπλέκει Καραμανλή στην κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:55 Δημιουργία 22/11/18, 08:50
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Πολλά και ποικίλα ερωτήματα προκαλεί στη ΝΔ η συνειδητή απόπειρα του ΚΙΝΑΛ και προσωπικά της Φώφης Γεννηματά να εμπλέξει τον Κώστα Καραμανλή και την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας 2004-2009 στην πολιτική αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει παρέμβει μέχρι στιγμής στο θέμα, αλλά δεν είναι λίγοι οι βουλευτές του κόμματος και στενοί συνεργάτες του προέδρου που εκφράζουν την έντονη δυσφορία τους για την επιλογή αυτή. Άλλωστε, όπως σημειώνουν υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη απο την οδό Πειραιώς, ο ίδιος ο κ. Καραμανλής είχε πολλάκις επισημάνει σε κατ' ιδίαν συζητήσεις του ότι με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, νυν αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, διατηρεί φιλικές σχέσεις, αλλά δεν έχει επαφές απο τη στιγμή που μπήκε στην κυβέρνηση.

Η τοποθέτηση αυτή για τον κ. Παπαγγελόπουλο συγκεκριμένα, έγινε σε παλαιότεροι χρόνο, όταν ο Βαγγέλης Βενιζέλος ήταν εκείνος που εξαπέλυσε τα πρώτα βέλη, συνδέοντας πολιτικά τα δύο πρόσωπα.

Τακτικοί συνομιλητές του κ. Καραμανλή δε, χαρακτηρίζουν «αστείες» τις αιτιάσεις στελεχών του ΚΙΝΑΛ περί ύπαρξης δήθεν καραμανλικής συνιστώσας στον ΣΥΡΙΖΑ κα αποδίδουν την όλη προσπάθεια στην ανάγκη συσπείρωσης του κόμματος της κυρίας Γεννηματά και περιορισμού των διαρροών που έχει προς τη ΝΔ.

Ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός αναμένει ένταση των επιθέσεων προς το πρόσωπο του, όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης, αλλά εκτιμά ότι και αυτή η απόπειρα θα πέσει στο κενό.

Το θέμα έχει συζητηθει, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των κ.κ. Μητσοτάκη και Καραμανλή και θεωρείται εδώ και καιρό λήξαν. Στην οδό Πειραιώς θεωρούν ότι το άνοιγμα λογαριασμών του κ. Σημίτη, θέμα που έχει προκαλέσει την αντίδραση του ΚΙΝΑΛ, εντάσσεται στη συνολική στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για εκτόξευση λάσπης και ουδεμία σχέση έχει στην πραγματικότητα με σχέδιο που αφορά πρώην η νυν στελέχη της ΝΔ.

Στο διμέτωπο αγώνα που έχε ξεκινήσει το ΚΙΝΑΛ, επιτιθέμενο ταυτόχρονα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης δεν πρόκειται να απαντήσει, καθώς είναι σε θέση ισχύος, αφού διεμβολίζει τον χώρο του λεγόμενου «εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ».

Ως εκ τούτου, μια σύγκρουση με την κυρία Γεννηματά θα προκαλούσε συσπείρωση του χώρου της κεντροαριστεράς, ενώ είναι πιθανόν να δημιουργούσε προβλήματα στο μετεκλογικό σκηνικό και σε ενδεχόμενη κυβερνητική συνεργασία μεταξύ της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ.

Αν σου άρεσε κάνε