Υφυπουργός Προστασίας του Ρουβίκωνα η Παπακώστα, λέει η ΝΔ

Υφυπουργός Προστασίας του Ρουβίκωνα η Παπακώστα, λέει η ΝΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:59 Δημιουργία 12/11/18, 20:44

Μύδρους κατά της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα, εξαπέλυσε η ΝΔ, με αφορμή τα όσα ανέφερε η κ. Παπακώστα, λίγες ώρες μετά από τους τραυματισμούς αστυνομικών από συμπλοκή με αναρχικούς στα δικαστήρια της Ευελπίδων, το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η αξιωματική αντιπολίτευση, σημειώνεται πως «μετά τις απίστευτες δηλώσεις της κ. Κατερίνας Παπακώστα που έσπευσε να δικαιολογήσει όχι τους αστυνομικούς, αλλά τους μπαχαλάκηδες που τους έκαναν έλεγχο ταυτότητας, της προτείνουμε να αλλάξει και τον τίτλο της σε υφυπουργό Προστασίας του Ρουβίκωνα».

Η κ. Παπακώστα είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα στο Open Tv πως δεν υπάρχει εντολή να μην γίνονται συλλήψεις. «Δεν ξέρω γιατί δεν έγιναν συλλήψεις», είπε.

Θυμίζοντας ωστόσο την περίφημη ρήση της ΕΛΑΣ επί υπουργίας Τόσκα «οι πολίτες να κάνουν τους κοιμισμένους» όταν μπαίνουν διαρρήκτες στα σπίτια τους, η κα Παπακώστα κάλεσε τους αστυνομικούς «να εντείνουν την αυτοπροστασία τους, να προσέξουν τον εαυτό τους», διαμηνύοντας παράλληλα ότι «θα εφαρμόσουμε το δόγμα της μηδενικής ανοχής».

Έρευνα για τα σημερινά γεγονότα από τη ΓΑΔΑ

Για τα επεισόδια στην Ευελπίδων, σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών που τραυμάτισαν αστυνομικούς.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ αναφέρει τα εξής: «Για τα σημερινά περιστατικά κατά τη διάρκεια εκδίκασης υπόθεσης στο Πρωτοδικείο Αθηνών, που είχαν σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών αστυνομικών, σχηματίζεται ποινική δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, στο πλαίσιο της οποίας διενεργείται αστυνομική έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπαιτίων δραστών. Επιπλέον, τα πραγματικά περιστατικά και οι συνθήκες που έλαβαν χώρα ερευνώνται και σε υπηρεσιακό επίπεδο».

Αν σου άρεσε κάνε