Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να πάρει μέρος των αναδρομικών

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να πάρει μέρος των αναδρομικών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:34 Δημιουργία 12/11/18, 18:27

Την ώρα που από το πρωί της Δευτέρας έχει προκληθεί ένταση με την τροπολογία περί δικαιώματος επιστροφής αναδρομικών χρημάτων στους βουλευτές και καθώς το σύνολο των κομμάτων έχει τοποθετηθεί αρνητικά για το ζήτημα, ο βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δέδες, αφήνει ανοιχτό το να λάβει μέρος των χρημάτων.

Μιλώντας στο κανάλι της Βουλής, ο ΣΥΡΙΖΑίος βουλευτής δήλωσε πως όπως φαίνεται, υπάρχει ένα «παραθυράκι» και για τους βουλευτές και αφορά τους επαγγελματίες.

Όπως είπε ο κ. Δέδες χαρακτηριστικά, «εγώ ως Διευθυντής του ΕΣΥ έχασα το 48% των αποδοχών μου. Όταν μιλάμε για τα ειδικά μισθολόγια θα πρέπει να ικανοποιηθεί το αίτημα επιστροφής των περικοπών. Και δεν είναι παροχή όπως λέγεται. Παροχή είναι όταν κάποιος έχει κάτι που δεν δικαιούται. Όταν αδίκως στερηθεί κάτι και το επιστρέφεις, δεν είναι παροχή, είναι συμπλήρωμα».

Στην ερώτηση εάν ο ίδιος θα πάρει αναδρομικά ως βουλευτής, ο κ. Δέδες απάντησε ως εξής: «Πιστεύω πως η πλειονότητα θα έχει το προνόμιο. Εγώ δεν θα πάρω πολλά γιατί το μέτρο είναι από το 2012 και μετά και εγώ πήρα σύνταξη το 2013, θα πάρω το ανάλογο, δηλαδή κάτι ψιλά. Δόξα τω Θεώ, είμαι καλά και δεν περιμένω αυτά τα λεφτά, βέβαια τα λεφτά πάντα χρειάζονται. Ακούγεται δίκαιο, τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Απλά (στους βουλευτές) θα περικοπούνε κατά 70% λόγω της βουλευτικής αποζημίωσης και θα πάρουν τα αναλογούντα»

Σημειώνεται πως οι δηλώσεις του κ. Δέδε έγιναν το πρωί της Δευτέρας και πριν από τις αναφορές που έκανε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης που τόνισε πως δεν τίθεται κανένα θέμα με τα αναδρομικά.
Αν σου άρεσε κάνε