Νέο «άνοιγμα» της Ξενογιαννακοπούλου στην κεντροαριστερά

Νέο «άνοιγμα» της Ξενογιαννακοπούλου στην κεντροαριστερά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:51 Δημιουργία 12/11/18, 14:45

Την ανάγκη ώστε η κεντροαριστερά στην Ελλάδα να απομακρυνθεί από το «φλερτ» με την κεντροδεξιά υπογράμμισε η Μαριλίαζα Ξενογιαννακοπούλου τη Δευτέρα, μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΤ.

Μμε αφορμή το πρόσφατο Φόρουμ Σοσιαλιστών, Αριστερών και Οικολόγων στο Μπιλμπάο, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης δήλωσε ότι είναι «απόλυτα αναγκαίο, όχι μόνο εκλογικά αλλά και ιστορικά» η δημιουργία ενός ευρύτερου προοδευτικού κινήματος στην Ευρώπη και πρόσθεσε πως οι ευρωεκλογές είναι ένα πεδίο που μπορεί να δοκιμαστεί αυτή η συνεργασία.

«Θα ήταν μοιραίο, την ώρα που έχουμε μια ανάπτυξη της ακροδεξιάς, να καθόμαστε σε μία μίζερη λογική για το ποιοι χωρούν σε μια τέτοια ευρωπαϊκή προοδευτική συνεργασία. Χωρούν όσοι είναι απέναντι στον νεοφασισμό, στην ακροδεξιά και τον νεοφιλελευθερισμό. Πρέπει να δημιουργηθεί ένα ευρύ μέτωπο, αλλιώς θα βλέπουμε σε λίγα χρόνια αυτά τα φαινόμενα να αναπτύσσονται και θα λέμε πάλι ότι κάναμε ένα ιστορικό λάθος», σημείωσε.

Σε ερώτηση για το αν επιχειρείται «πασοκοποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ, η υπουργός απάντησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει ΠΑΣΟΚ, συμπληρώνοντας ότι αυτήν τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κορμός μίας ευρύτερης προοδευτικής πλειοψηφίας, διαδραματίζει έναν ρόλο κεντρικό στην ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου.

Τέλος, η κ. Ξενογιαννακοπούλου χαρακτήρισε υποκριτική την κριτική που ασκείται σχετικά με την εξαγγελία για 10.000 προσλήψεις στο Δημόσιο εάν νομοθετηθεί η συμφωνία του πρωθυπουργού με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών, επισημαίνοντας ότι η σχετική συζήτηση γίνεται «στη βάση της μικροπολιτικής και όχι στις πραγματικές ανάγκες της δημόσιας διοίκησης που πρέπει να εξυπηρετεί τον πολίτη και το κοινωνικό κράτος».

Αν σου άρεσε κάνε