Καλλιεργούν... προσδοκίες για 10.000 προσλήψεις στο Δημόσιο

Καλλιεργούν... προσδοκίες για 10.000 προσλήψεις στο Δημόσιο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:42 Δημιουργία 07/11/18, 14:21

Η συμφωνία με την Εκκλησία φέρνει 10.000 προσλήψεις στο Δημόσιο, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, ο οποίος έκανε την παραπάνω δήλωση την ώρα που επικρατεί ένα «αλαλούμ» για το αποτέλεσμα της χθεσινής συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο...

Ειδικότερα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Τετάρτη, Ο κ. Τζανακόπουλος έκανε λόγο για ένα σημαντικό θεσμικό βήμα εκσυγχρονισμού και εξορθολογισμού των σχέσεων, που καθιερώνει την θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους. «Για πρώτη φορά από συστάσεως ελληνικού κράτους το ζήτημα της εκκλησιαστικής περιουσίας επιχειρείται να επιλυθεί όχι με μονομερείς ενέργειες αλλά με συμφωνία μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας σε ισότιμη βάση μετά από ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο» τόνισε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις «να υποστηρίξουν αυτή την ιστορική πρωτοβουλία που διευθετεί μια από τις πιο περίπλοκες νομικές και πραγματικές εκκρεμότητες, ίσως την πιο περίπλοκη, στην ιστορία του ελληνικού κράτους».

Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλου ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία είναι ότι με τη συμφωνία απελευθέρωνονται 10.000 θέσεις δημοσίων υπαλλήλων, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να συμπληρώσει τις θέσεις αυτές μέσα στα επόμενα χρόνια. Όπως εξήγησε θα καλύψει κυρίως ανάγκες του κοινωνικού κράτους, όπως θέσεις γιατρών και εκπαιδευτικών.

Υποστήριξε ακόμη ότι τα εργασιακά ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά δικαιώματα των κληρικών ή λαϊκών υπαλλήλων της Εκκλησίας δεν θίγονται σε καμία περίπτωση, ενώ αναφερόμενος στο ταμείο αξιοποίησης της εκκκλησιαστικής περιουσίας, ανέφερε ότι σε αυτό δεν θα ενταχθεί μόνο αμφισβητούμενη περιουσία, αλλά και άλλη περιουσία σε εθελοντική βάση.

Διευκρίνισε ακόμη ότι σε καμία περίπτωση η Συμφωνία δεν αφορά θέματα του Οικονομικού Πατριαρχείου.

«Δεν έχουμε μία συμφωνία διαχείρισης οικονομικών θεμάτων, θεμάτων περιουσίας» σημείωσε, προσθέτοντας ότι καμία πρωτοβουλία στο παρελθόν δεν είχε λύσει ιστορικές εκκρεμότητες.

Ερωτηθείς για τη θέση του κ. Καμμένου, ο κ. κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε ότι δεν έχουν λόγο οι ΑΝΕΛ. να μην στηρίξουν τη συμφωνία.

Επίθεση κατά Μητσοτάκη για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Στο μεταξύ, αναφερόμενος στη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας πως «ηαναθεώρηση του Συντάγματος, ως μια κορυφαία θεσμική και κοινοβουλευτική πρωτοβουλία απαιτεί υπευθυνότητα και καθαρές τοποθετήσεις επί της ουσίας των θεμάτων. Ό,τι δηλαδή δεν έχει πράξει μέχρι στιγμής η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης».

Υποστήριξε ότι η «αμφίσημη στάση» του κ. Μητσοτάκη «σχετίζεται με την αμηχανία του μπροστά στην πρόταση για την τροποποίηση του άρθρου 86 του Συντάγματος και την ενδόμυχη επιθυμία του να μην καταργηθεί η σύντομη παραγραφή για τα ποινικά αδικήματα των υπουργών».

Αν σου άρεσε κάνε