Έτοιμη για μετωπική εφ'όλης της ύλης η ΝΔ με «φόντο» την κυβερνητική σκανδαλολογία

Έτοιμη για μετωπική εφ'όλης της ύλης η ΝΔ με «φόντο» την κυβερνητική σκανδαλολογία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:38 Δημιουργία 02/11/18, 08:26
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Έτοιμη για μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση σε όλα τα θέματα, μία σύγκρουση που μοιραία θα οδηγήσει σε επιτάχυνση των πολιτικών εξελίξεων στην χώρα, δηλώνει η ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος θα τοποθετηθεί την Τρίτη στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του για όλες τις εξελίξεις, με επίκεντρο όμως τη συνταγματική αναθεώρηση, δεν έδειξε να αιφνιδιάζεται από την ανάσυρση των προειδοποιήσεων της κυβέρνησης περί σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τα θέματα της υγείας.

Όπως ο ίδιος εκμυστηρεύτηκε σε στενούς του συνεργάτες, «είναι βέβαιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατέφευγε στην σκανδαλολογία, καθώς δεν έχει τίποτε να πει για το έργο της διακυβέρνησης της τελευταίας 4ετιας και διότι θέλει μέσω της πόλωσης να συσπειρώσει το κομματικό του ακροατήριο».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Χrimaonline.gr, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην οδό Πειραιώς, υπήρξε η κοινή διαπίστωση ότι η εξεταστική επιτροπή που είχε συγκροτηθεί δεν κατέληξε σε κανένα ουσιαστικό συμπέρασμα και κατ’ επέκταση δεν συντρέχουν ούτε λόγοι ούτε προϋποθέσεις για σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

Για τον λόγο αυτό άλλωστε, νωρίς χθες το πρωί ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος φέρεται να είναι ένας από τους παραπεμπόμενους πρώην υπουργούς, έκανε λόγο για γελοιότητες και έβαλε δημόσιο... στοίχημα ότι η προανακριτική επιτροπή δεν θα γίνει ποτέ. Ανάλογες τοποθετήσεις έκαναν δημόσια και οι κ.κ. Λοβέρδος, Βορίδης και Σαλμάς.

Σε πολιτικό επίπεδο, δεν είναι λίγοι εκείνοι στη ΝΔ που βλέπουν πίσω και από αυτή την προσπάθεια μια απόπειρα στοχοποίησης των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης και αξιοποίησης της μεθόδου της κατασυκοφάντησης, προκειμένου να πληγεί το κύρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πάντως, ο κ. Μητσοτάκης, δέχεται εισηγήσεις να απαντήσει στην κυβέρνηση με το «ίδιο νόμισμα», επιμένοντας στις καταγγελίες Καμμένου για τα μυστικά κονδύλια και τον Τζορτζ Σόρος, στην υπόθεση με την απόπειρα πώλησης βλημάτων στην Σαουδική Αραβία, ενώ παράλληλα να επαναφέρει στη ρητορική του την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα όσα συνέβησαν το καλοκαίρι του 2015.

Ο πρόεδρος της ΝΔ το πιθανότερο είναι να σκληρύνει την στάση του έναντι του κ. Τσίπρα , καθώς υπάρχει ο κίνδυνος η απουσία της τακτικής του «σκληρού ροκ» να εκληφθεί ως αδυναμία.

Αν σου άρεσε κάνε