Αγριεύει η πόλωση με στρατηγική σκανδαλολογίας

Αγριεύει η πόλωση με στρατηγική σκανδαλολογίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:31 Δημιουργία 01/11/18, 14:23

Τα όργανα στην εγχώρια πολιτική σκηνή έχουν αρχίσει για τα καλά! Αναμφίβολα, ο φετινός χειμώνας θα είναι ιδιαίτερα «καυτός», τη στιγμή που η κυβέρνηση δημιουργεί κλίμα ακραίας πόλωσης, εν μέσω άτυπης αλλά παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου.

Την ώρα που το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και η Κουμουνδούρου δεν δείχνουν να απορροφούν τους «κραδασμούς» από τον «τυφώνα Πάνο» και ενώ οι κκ. Τσίπρας και Καμμένος περιμένουν τις εξελίξεις στην ΠΓΔΜ, για να προχωρήσουν στις επόμενες κινήσεις τους στο πλαίσιο της κοινής στρατηγικής τους, η κυβέρνηση περνά στην αντεπίθεση, ασκώντας πολιτική σκανδαλολογίας.

Διαρρέονται, λοιπόν, σενάρια περί σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής για την Υγεία.

Ειδικότερα, πληροφορίες αναφέρουν ότι με το πόρισμα της πλειοψηφίας της εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία θα προτείνεται η σύσταση προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών πέντε πολιτικών προσώπων. Στο «στόχαστρο» μπαίνουν οι πρώην υπουργοί Άδωνι Γεωργιάδη, Μάριο Σαλμά, Ανδρέα Λοβέρδο, Μάκη Βορίδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Τα σενάρια αυτά έχουν ανεβάσει περαιτέρω το πολιτικό θερμόμετρο, με την κυβέρνηση να επιβεβαιώνει ότι ακολουθεί τακτική αντιπερισπασμού, επιδιώκοντας να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο, μέχρι τη στιγμή που η Συμφωνία των Πρεσπών θα φτάσει προς ψήφιση στη Βουλή.

«Διαβάζω σε διάφορες διαρροές για προανακριτική επιτροπή για την Υγεία. Ε λοιπόν σας λέω και σας προκαλώ, δεν θα γίνει καμία προανακριτική για την Υγεία, και δεν θα γίνει γιατί δεν υπάρχει καμία ποινική ευθύνη για κανέναν πρώην υπουργό. Και η Εξεταστική που κάνατε είναι φιάσκο. Αντίθετα για δικές σας πράξεις και ενέργειες θα ελεγχθείτε μέχρι κεραίας», ήταν η απάντηση του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδημ μιλώντας από το βήμα της Βουλής.

Άναψαν τα αίματα (και) για το Θριάσιο

Στο μεταξύ, τα αίματα στη Βουλή άναψαν ακόμη περισσότερο με τις αποκαλύψεις του κ. Γεωργιάδη σχετικά με την επένδυση στο Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο, ζήτημα το οποίο συζητείται την Πέμπτη,

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, οι όροι της σύμβασης άλλαξαν, μετά τη λήξη του σχετικού διαγωνισμού, ευνοώντας τον πλειοδότη.

Όπως τόνισε ο ίδιος, με τροπολογία και ενώ ο διαγωνισμός είχε ολοκληρωθεί άλλαξε ο συντελεστής δόμησης των κτιρίων της ΓΑΙΟΣΕ, κάτι που ουσιαστικά δίνει το δικαίωμα στον παραχωρησιούχο να επεκτείνει τα κτίρια.

«Έχει γίνει ένας διαγωνισμός, οι όροι του προέβλεπαν στα δύο μεγάλα 20 εκ ευρώ ντούκου και 235.000 τ.μ δυνατότητα δόμησης. Οι αρχικοί ενδιαφερόμενοι ήταν 33 και ο τελικός πλειοδότης ένας. Έρχεται όμως έξυπνα δια νόμου ο Υπουργός, γιατί αλλιώς θα πήγαινε κατευθείαν στον Κορυδαλλό, δεν θα πέρναγε από ειδικό δικαστήριο, και μείωσε την προκαταβολή στα 10 εκ ευρώ από 20 εκ ευρώ και αύξησε τούς όρους δόμησης στα 970.000 τμ», είπε ο κ. Γεωργιάδης και ρώτησε, απευθυνόμενος στον Χρήστο Σπίρζτη: «Γιατί δεν κάνατε από την αρχή το διαγωνισμό με αυτούς όρους;»

«Πρώτη φορά αλλάζει διαγωνισμός εκ των υστέρων και το κάνει ο Σπίρτζης με νόμο», δήλωσε.

«Επειδή ξύπνησα με πληροφορίες που λένε για προανακριτική για την υγεία για 5 πρόσωπα. Καμία προκαταρκτική δεν θα γίνει για την υγεία, γιατί η Εξεταστική ήταν ένα φιάσκο. Ψάχνατε, ψάχνατε και δεν βρήκατε τίποτα. Την κλείσατε άρον άρον. Και δεν θα κάνετε και προκαταρκτική και σας προκαλώ γιατί δεν υπάρχει καμία ποινική ευθύνη για κανέναν υπουργό. Αντίθετα αυτό που κάνετε σήμερα κύριε Σπίρτζη θα ελεγχθεί μέχρι κεραίας», σημείωσε.

Απαντώντας ο υπουργός Υποδομών ισχυρίστηκε ότι ο κ. Γεωργιάδης έχει παραπληροφορηθεί από διάφορους. Υποστήριξε ότι η σχετική προκήρυξη του διαγωνισμού είναι μια και έχει δημοσιευτεί στην επίσημη εφημερίδα της Κομισιόν και κάλεσε τον αντιπρόεδρο της ΝΔ να φέρει την «δεύτερη» προκήρυξη. Σε ότι αφορά, δε, την τροπολογία για την αύξηση των συντελεστών δόμησης, εξήγησε ότι έγινε «για να καλυφθούν οι ανάγκες» και να «έχουμε ενιαίους συντελεστές δόμησης για όλα ακίνητα ΓΑΙΑΟΣΕ».

Αν σου άρεσε κάνε