Κάλεσμα Μητσοτάκη: Ελάτε να επενδύσετε στην Ελλάδα!

Κάλεσμα Μητσοτάκη: Ελάτε να επενδύσετε στην Ελλάδα!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:46 Δημιουργία 30/10/18, 11:41

Τους άξονες της «γαλάζιας» στρατηγικής, οι οποίοι θα οδηγήσουν τη χώρα στην ανάπτυξη, παρουσίασε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της 3ης Διεθνούς Ευρωαραβικής Συνόδου, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα στους επενδυτές να στρέψουν το ενδιαφέρον τους στην Ελλάδα.

«Σας καλώ να επενδύσετε στη χώρα μας. Να αξιοποιήσετε τις μεγάλες ευκαιρίες που παρουσιάζει ο τόπος μας. Η μεγάλη πολιτική αλλαγή θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη ότι η χώρα θα αποκτήσει μία σοβαρή, αξιόπιστη κυβέρνηση που θα μιλάει με μία γλώσσα. Που θα θέτει τις επενδύσεις και τις θέσεις εργασίας στην πρώτη γραμμή», τόνισε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως τόνισε, «το πρόγραμμα της ΝΔ δεν απευθύνεται σε δείκτες, αλλά σε ανθρώπους που θα ευημερούν μέσα στην κοινωνία. Το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ προβλέπει μικρότερα πλεονάσματα, λιγότερους φόρους, με μείωση του κράτους, συνολική αύξηση του πλούτου, όπου θα έχουν μερίδιο όλοι και ανάπτυξη με ευκαιρίες για τους πολλούς».

Πιο συγκεκριμένα, πρώτος άξονας της πολιτικής του κ. Μητσοτάκη, όπως ο ίδιος τόνισε, είναι η ενίσχυση της ρευστότητας με ένα υγιές τραπεζικό σύστημα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, η κυβέρνηση στερεί την αναγκαία ρευστότητα και η πρόσβαση στη χρηματοδότηση καταγράφεται από τους επιχειρηματίες, ως το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Δεύτερος άξονας είναι η μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης για ιδιώτες και επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η προσέλκυση επενδύσεων. Όπως επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης, «η χώρα θα χρειαστεί 100 δισ. ευρώ τα επόμενα χρόνια για να καλυφθεί το επενδυτικό κενό, που δημιουργήθηκε στα χρόνια της κρίσης». Ο ίδιος υποσχέθηκε ένα απλούστερο και αποτελεσματικότερο πλαίσιο επιχειρηματικότητας, επαναλαμβάνοντας την θέσπιση θέσης υφυπουργού με αρμοδιότητα τις επενδύσεις.

Ο τρίτος άξονας, σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι ένα μοντέλο που θα επαναφέρει την επιχειρηματικότητα στο αξιακό σύστημα των Ελλήνων και θα βασίζεται σε ένα κράτος ευέλικτο, γρήγορο, αλλά και ισχυρό, για να μην υποτάσσεται στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Αναφερόμενος στο πολιτικό κλίμα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος, στην οποία έχουμε εισέλθει, βλάπτει σοβαρά την χώρα», τονίζοντας ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν το συντομότερο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε βέβαιος ότι από τις εκλογές θα προκύψει μία νέα κυβέρνηση με καθαρή εντολή, για να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές και να εξασφαλίσει την πολιτική σταθερότητα που έχει ανάγκη η οικονομία.

Εξαπολύοντας επίθεση κατά της κυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι για τα ζητήματα διαφθοράς «κάτι σάπιο υπάρχει στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι υπουργοί ερίζουν για μυστικά κονδύλια, απομακρύνεται ο υπουργός Εξωτερικών με ύμνους, ενώ ο πολέμιος της πολιτικής του παραμένει στην κυβέρνηση».

Όπως τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «η Ελλάδα είναι μία χώρα σε κρίση οικονομική, ηθική και θεσμική, ενώ η σημερινή κυβέρνηση κρατά καθηλωμένη τη χώρα και υπονομεύει το μέλλον της».

Ο ίδιος έκανε ειδική αναφορά στην εγκληματικότητα και στα φαινόμενα ανομίας, υποστηρίζοντας ότι «ολόκληρες περιοχές έχουν μετατραπεί σε άβατα, οι πανεπιστημιακοί και οι φοιτητές ζητούν πίσω τα πανεπιστήμια και οι τρομοκράτες παίρνουν άδειες».

Επίσης, ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στις οικονομικές σχέσεις της Ελλάδας με τον αραβικό κόσμο.

Σήμερα, είπε, δεν βρίσκονται ούτε στο 20% των πραγματικών δυνατοτήτων τους κάτι που απέδωσε δυστυχώς στο ότι το 2015 - 2017 στα καλά χρόνια της διεθνούς οικονομίας η Ελλάδα αποτέλεσε μοναδική αρνητική αναπτυξιακή δυναμική. Για την οικονομική πραγματικότητα είπε ότι προσδιορίζεται από εκροή καταθέσεων, κρίση εμπιστοσύνης, πάγωμα ή αναστολή επενδυτικών σχεδίων, έμπρακτη άρνηση των μεταρρυθμίσεων, άρνηση και εμμονή σε έναν παρωχημένο κρατισμό.

Η χώρα κατέγραψε τον πιο χαμηλό ρυθμό ανάπτυξης στην ευρωζώνη, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας πως παρά τις διαβεβαιώσεις που έδωσε ο κ. Τσίπρας, οι προβλέψεις για το 2019 αναμένονται ψαλιδισμένες.

«Από το 2023 και μετά προβλέπεται μία μακρά περίοδος χαμηλής ανάπτυξης με ρυθμούς στο 1%. Ενώ η Κύπρος άντλησε κεφάλαια με 2,4%, η χώρα βρίσκεται ουσιαστικά εκτός αγορών. Χαμηλή ανάπτυξη, μεγάλο χρέος και υψηλά επιτόκια, διαμορφώνουν το αρνητικό πλαίσιο της οικονομίας. Το μείγμα οικονομικής πολιτικής βασίζεται στην υπερφορολόγηση. Η Ελλάδα υποχώρησε κατά τέσσερις θέσεις στη διεθνή ανταγωνιστικότητας στην 57η θέση ανάμεσα σε 140 χώρες», επεσήμανε.

Αν σου άρεσε κάνε