ΝΔ: Αίτημα δημοσιοποίησης των πρατικών του «καυτού» Υπουργικού

ΝΔ: Αίτημα δημοσιοποίησης των πρατικών του «καυτού» Υπουργικού

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:11 Δημιουργία 26/10/18, 08:28
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Η κατάθεση αιτήματος για τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου είναι το επόμενο βήμα της ΝΔ προς την κατεύθυνση της άσκησης πίεσης στην κυβέρνηση και ειδικότερα στον Πάνο Καμμένο, με αφορμή την μετωπική σύγκρουσή του με τον Νίκο Κοτζιά.

Προηγήθηκε χθες, η επίσκεψη του αναπληρωτή τομεάρχη Δικαιοσύνης της ΝΔ Κώστα Καραγκούνη στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κα Ξένη Δημητρίου, στην οποία παρέδωσε το ηχητικό απόσπασμα από τη συνέντευξη του πρώην υπουργού Εξωτερικών με τις αναφορές του σε διαλόγους από το Υπουργικό Συμβούλιο. Η ΝΔ ταυτόχρονα, προέβαλε μια νέα σειρά ερωτημάτων προς τον πρωθυπουργό, τα οποία είναι τα εξής:

- Εμπλέκεται και ο ξάδελφος του πρωθυπουργού Γιώργος Τσίπρας στις ύποπτες υποθέσεις που κατήγγειλε ο κ. Κοτζιάς;

- Υπάρχουν στην επιστολή του αναφορές στο σκάνδαλο Καμμένου με την υπόθεση πώλησης των βλημάτων στην Σαουδική Αραβία;

- Καταγγέλλει ο κ. Κοτζιάς τον αδιαφανή τρόπο που ο κ. Καμμένος φέρεται να διαχειρίστηκε τα κοινοτικά κονδύλια των ΜΚΟ για τους πρόσφυγες;

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτά είναι μόνο μερικά από τα θέματα που θα θέσει η ΝΔ, καθώς την σκυτάλη παραλαμβάνει πλέον προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα καλέσει τον πρωθυπουργό να πάρει θέση στη μετωπική σύγκρουση των δύο κορυφαίων -μέχρι πρότινος- μελών της κυβέρνησής του, αλλά και να απαντήσει επί της ουσίας των καταγγελιών, που έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Η διάψευση δε που έκανε χθες ο κ. Καμμένος σχετικά με τις δηλώσεις Κοτζιά ότι στο Υπουργικό ειπώθηκε ότι ο Τζορτζ Σόρος χρηματοδοτεί την κυβέρνηση, μπορεί να προκαλέσει νέα ανταπάντηση από τον πρώην υπουργό Εξωτερικών και πιθανότατα νέο γύρο πολιτικής έντασης. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο πρόεδρος της ΝΔ θα αναμείνει για λίγο ακόμη και στη συνέχεια θα βάλει στο «κάδρο» τον κ. Τσίπρα.

Στην Πειραιώς, πάντως, αναμένουν ένταση της σκανδαλολογίας, προκειμένου να καλυφθεί η υπόθεση αυτή, αλλά και να φέρει η κυβέρνηση σε δύσκολη θέση τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ. Είναι χαρακτηριστικό δε, ότι από χθες κυβερνητικά στελέχη συνδέουν τον γιο του Γιάννου Παπαντωνίου με τη ΝΔ, ενώ είναι σαφές ότι ούτε υποψήφιος θα είναι ούτε έχει τεθεί ζήτημα αξιοποίησής του.

Μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνουν ότι πρόκειται ξεκάθαρα για επικοινωνιακό αντιπερισπασμό, ενώ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης προχώρησε ένα βήμα περαιτέρω, λέγοντας ότι η υπόθεση Παπαντωνίου κρατάει από το 2012, όταν η έρευνα ξεκίνησε από τότε, ενώ οι καταγγελίες Κοτζιά έγιναν μόλις προχθές.

Αν σου άρεσε κάνε