Η ΝΔ στριμώχνει τον Τσίπρα για τις αποκαλύψεις Κοτζιά περί Υπουργικού

Η ΝΔ στριμώχνει τον Τσίπρα για τις αποκαλύψεις Κοτζιά περί Υπουργικού

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:45 Δημιουργία 24/10/18, 15:37

Ψηλά στη «γαλάζια» ατζέντα παραμένει η πολύκροτη υπόθεση της παραίτησης του Νίκου Κοτζιά, η οποία έχει προκαλέσει κυβερνητικό χάος, με τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών να «φουντώνουν».

Με αποκαλυπτικές δηλώσεις για την επεισοδιακή συνεδρίαση του τελευταίου Υπουργικού Συμβουλίου, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών έχει ανάψει «φωτιές» στην εγχώρια πολιτική σκηνή, όπου επικρατεί κλίμα άγριας πόλωσης.

Σχολιάζοντας τα αποκαλυπτήρια Κοτζιά, η ΝΔ με σχετική της ανακοίνωσης καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει εξηγήσεις για τους «καυτούς» διαλόγους στο Υπουργικό, τονίζομτας χαρακτηριστικά: «Ο κ. Καμμένος κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση χρηματοδοτείται από τον Τζωρτζ Σόρος. Δεν το λέει η Νέα Δημοκρατία αλλά δημοσίως πια ο κ. Κοτζιάς».

«Ο κ. Τσίπρας θα απαντήσει κάτι ή έχει πάθει ξανά αφωνία, όπως στο υπουργικό συμβούλιο;».

Νωρίτερα, ο Γιώργος Κουμουτσάκος σε νέα δήλωσή του επανέφερε το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δοθεί στη δημοσιότητα η επιστολή παραίτησης του κ. Κοτζιά.

Πιο συγκεκριμένα, ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ τονίζει πως «χθες, ο κ. Τσίπρας ανέτρεψε την απόφαση του κ. Κοτζιά για περιορισμένη επέκταση των χωρικών υδάτων της χώρας».

Και ο ίδιος προσθέτει: «Οι παλινωδίες της κυβέρνησης επιβεβαιώνουν την προχειρότητα και τον ασυγχώρητο ερασιτεχνισμό της και σε μείζονα ζητήματα εξωτερικής μας πολιτικής, σε βάρος των εθνικών συμφερόντων».

Ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρει ακόμα ότι «τα αδιανόητα που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό συνδέονται με την απομάκρυνση του κ. Κοτζιά.

Για τον λόγο αυτό, ζητάμε σήμερα, με τη διαδικασία της κατάθεσης εγγράφων, να δοθεί στη Βουλή -και επιτέλους στη δημοσιότητα- η επιστολή παραίτησης του τέως υπουργού Εξωτερικών».

Αν σου άρεσε κάνε