Ο Μητσοτάκης «πρεσάρει» μέχρις εσχάτων Τσίπρα-Καμμένο

Ο Μητσοτάκης «πρεσάρει» μέχρις εσχάτων Τσίπρα-Καμμένο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:42 Δημιουργία 24/10/18, 08:50
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Στην συνεχιζόμενη ενδοκυβερνητική σύγκρουση για το Σκοπιανό ποντάρει πλέον η ΝΔ, με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη να αναδεικνύει καθημερινά το θέμα και να προκαλεί -εμμέσως πλην σαφώς- τον κ. Καμμένο να ξεκαθαρίσει την θέση του.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος μίλησε χθες σε εκδήλωση για την παιδεία, κατήγγειλε πως όλα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο εσωτερικό της κυβέρνησης «δημιουργούν μια εικόνα πολιτικής παρακμής: Υπουργοί λένε πρωτοφανή πράγματα ο ένας για τον άλλον. Ο συγκυβερνήτης απειλεί ότι θα ρίξει μια κυβέρνηση, στην οποία δίνει χρόνο για να ολοκληρώσει το εγχείρημα για το οποίο λέει ότι θα την ρίξει». «Αυτό παραπέμπει σε έναν κυνικό συνεταιρισμό εξουσίας», κατέληξε.

Είναι προφανές ότι το επόμενο διάστημα και όσο προχωρούν οι διαδικασίες στα Σκόπια, η ΝΔ θα πιέσει εντονότερα τους ΑΝΕΛ και προσωπικά τον κ. Καμμένο, έτσι ώστε αυτός είτε να επιταχύνει τις διαδικασίες, είτε -εάν δώσει και άλλο χρόνο στον κ. Τσίπρα- να εκτεθεί πολιτικά και να χάσει τον κομματικό του πυρήνα.

Ακόμη και η κατάθεση νέας πρότασης μομφής, η οποία -όπως είχε αποκαλύψει το Χrimaonline.gr- θα κατατεθεί από τη ΝΔ αμέσως μόλις παρέλθει το 6μηνο από την τελευταία φορά που έκανε μια τέτοια κίνηση (16 Δεκεμβρίου), έχει ως πολιτικό στόχο τον επικεφαλής των ΑΝΕΛ.

Στην οδό Πειραιώς βλέπουν επίσης ότι η σκληρή στάση που τηρεί η ΝΔ στο Σκοπιανό, επιχορηγείται από μια σημαντική μερίδα πολιτών κυρίως στην βόρεια Ελλάδα. Ο κ. Μητσοτάκης έχει στα χέρια του δημοσκοπήσεις σε πολλούς νομούς της Μακεδονίας που δείχνουν να διευρύνεται η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ, να συμπιέζεται τόσο το κόμμα του κ. Καμμένου όσο και το Ποτάμι.

Την ίδια ώρα, η ΝΔ εξακολουθεί να αναδεικνύει θέματα που αφορούν την ασφάλεια. Χθες, ο κ, Μητσοτάκης στην εκδήλωση για την Παιδεία, ανακοίνωσε την κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, ενώ παράλληλα εξέφρασε την απογοήτευσή του για τις εικόνες που προβλήθηκαν με την κατάληψη του γραφείου του υπουργού Παιδείας από φοιτητές. «Ήταν απογοητευτική και ντροπιαστική για τον ίδιο, ασχέτως εάν αυτός έδειξε να μην το αντιλαμβάνεται», είπε χαρακτηριστικά -αναφερόμενος στον κ. Γιαβρόγλου.

«Η κυβέρνηση αυτή είναι όμως εκείνη που εξέθρεψε αυτά τα φαινόμενα, τα τελευταία χρόνια», κατέληξε.

Αν σου άρεσε κάνε