«Σφυροκόπημα» της ΝΔ στην κυβέρνηση για την Τουρκία

«Σφυροκόπημα» της ΝΔ στην κυβέρνηση για την Τουρκία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:20 Δημιουργία 23/10/18, 16:14

Έντονα πυρά κατά της κυβέρνησης για τη στάση της απέναντι στην Τουρκία με αφορμή και την ένταση που σημειώνεται στις σχέσεις των δύο χωρών τα τελευταία 24ωρα εξαπέλυσε η ΝΔ μέσω του τομεάρχη Εξωτερικών, Γιώργου Κουμουτσάκου.

Με σχετική δήλωση του, το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει πως «οι ελληνοτουρκικές σχέσεις όλο το τελευταίο διάστημα χαρακτηρίζονται από την επίμονη και έντονη παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Την ίδια στιγμή, για ακατανόητους λόγους, καλλιεργείται εκ μέρους της κυβέρνησης άκριτη υπεραισιοδοξία για δήθεν νέα εποχή στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και διαύλους επικοινωνίας, όπως έγινε και μετά την πρόσφατη συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν στη Νέα Υόρκη».

Με αιχμές για τη σημερινή κλήτευση του Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Κουμουτσάκος τονίζει ότι οι προκλητικές δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου «επαναφέρουν την απαράδεκτη λογική του "casus belli" κατά της Ελλάδας σε περίπτωση άσκησης των νομίμων κυριαρχικών δικαιωμάτων της.

Όλα αυτά καθιστούν επιτακτική την ανάγκη η κυβέρνηση να ενημερώσει πλήρως και επίσημα τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας για την κατάσταση, την πορεία και την προοπτική των ελληνοτουρκικών σχέσεων» υπογραμμίζει.

Ακόμα, προσθέτει πως «η ΝΔ απαιτεί απαντήσεις τόσο στο αίτημα της για άμεση σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής που υπέβαλε από τις 12 Οκτωβρίου όσο και στην Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών που κατέθεσε στις 18 Οκτωβρίου με αφορμή την κλιμάκωση της τουρκικής παραβατικότητας στο Αιγαίο».

Αν σου άρεσε κάνε