«Γάντι» Κοτζιά σε Τσίπρα: Να δημοσιοποιηθεί η επιστολή παραίτησής μου

«Γάντι» Κοτζιά σε Τσίπρα: Να δημοσιοποιηθεί η επιστολή παραίτησής μου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 23:33 Δημιουργία 18/10/18, 23:27

Η υπόθεση της παραίτησης του Νίκου Κοτζιά δεν τελείωσε, όπως όλα δείχνουν, στην ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα για την ανάληψη των καθηκόντων του ΥΠΕΞ από τον ίδιο.

Ο πρώην – πλέον – υπουργός Εξωτερικών πυροδοτεί περαιτέρω το τεταμένο κλίμα σε Ηρώδου Αττικού και Κουμουνδούρου, ζητώντας από το Μαξίμου να προχωρήσει στη δημοσιοποίηση της επιστολής παραίτησής του.

Ο κ. Κοτζιάς, που προήδρευσε την Πέμπτη της Πολιτικής Γραμματείας της κίνησης «Πράττω», η συνεδρίαση της οποίας ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ, απάντησε τόσο στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο που είχε χαρακτηρίσει «ακατανόητη» την παραίτησή του, λέγοντας ότι «αυτά δεν τα λέει το Μαξίμου, τα λένε κάποιοι άνθρωποι», ενώ παρακίνησε τους δημοσιογράφους να ζητήσουν από τον πρωθυπουργό να δημοσιοποιήσει την επιστολή παραίτησής του:

«Να δώσουν στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησής μου. Σε 9 σελίδες επιστολή εξηγώ ακριβώς τους λόγους παραίτησής μου», τόνισε.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στο επίμαχο ζήτημα των «μυστικών κονδυλίων του ΥΠΕΞ», σημειώνοντας δηκτικά ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν έχει κανέναν ρόλο στην χάραξη της εξωτερικής πολιτικής του κράτους.

«Ο πρώτος ρόλος σε αυτά τα θέματα ανήκει στον πρωθυπουργό και ο δεύτερος στον υπουργό Εξωτερικών», είπε ο κ. Κοτζιάς.

Προανήγγειλε δε την ανάληψη πρωτοβουλιών μαζί με άλλους βουλευτές ή και κόμματα, ώστε να δημοσιοποιείται η ορθή ή μη χρήση απορρήτων κονδυλίων που έχουν άλλα υπουργεία.

Αν σου άρεσε κάνε